sp.a provincie Antwerpen verkiest nieuwe bestuursploeg onder leiding van Thijs Verbeurgt

vrijdag, 8 november, 2019

Op haar provinciaal congres verkoos sp.a provincie Antwerpen gisterenavond een nieuwe provinciaal voorzitter. De ploeg rond Mechels fractieleider Thijs Verbeurgt haalde een unanieme meerderheid en krijgt hiermee het mandaat om de provinciale werking de komende jaren in goede banen te leiden.

Er traden dit keer geen verschillende kandidaten voor het voorzitterschap naar voor maar wel een team dat gezamenlijk de leiding wil opnemen. Met Thijs Verbeurgt uit Mechelen als voorzitter, Fauzaya Tahlaoui uit Antwerpen als ondervoorzitter en daarnaast ook Gitta Vanpeborgh uit Mortsel, Tomas Sergooris uit Mol en Stephanie Vanden Eede uit Schoten, krijgt sp.a provincie Antwerpen een team aan het hoofd dat de diverse regio’s en niveaus binnen de partij verenigt. “Wie denkt dat één man of vrouw de
uitdagingen voor onze partij aankan, vergist zich schromelijk. Enkel in gedeeld leiderschap kunnen we onze partij heropbouwen. Dit is niet de verkiezing van een nieuwe voorzitter maar de verkiezing van een team voor de toekomst van onze provincie,” aldus Thijs Verbeurgt.

De nieuwe ploeg wil onder de slogan “Waarmee kunnen wij u van dienst zijn”, de ondersteuning van lokale afdelingen versterken. “Het niveau waar mensen het meeste vertrouwen in hebben is het lokale niveau. Dat niveau moet dan ook alle steun krijgen om opnieuw vooruit te gaan”, aldus Thijs Verbeurgt.

Opvallend: geen nationale kopstukken in het nieuwe team, en dat is een bewuste keuze. “Ons team bestaat uit mensen die lokaal heel hard aan de kar trekken en die bij de laatste campagne vanop de tweede lijn de partij met vuur verdedigd hebben. Samen met onze nationale kopstukken, vormen we zo een mooi complementair team,” besluit Thijs Verbeurgt.

Bron: 
sp.a provincie Antwerpen