Trek je meest flitsende fluoriserende outfit aan voor de fluoflitswandeling!

maandag, 9 december, 2019

Op zaterdag 14 december trekken we allemaal - klein en groot - onze meest flitsende reflecterende en fluoriserende outfit aan voor de fluoflitswandeling. We verzamelen om 18.30 uur aan het verkeerseducatief centrum, Molderdijk 27A. Tijdens de wandeling van 2,5 km zoeken kinderen - gewapend met een zaklamp - naar fluoriserende en reflecterende figuren. Onderweg houden we tweemaal halt voor een kort voorleesmomentje met Lut Beliën. Eindigen doen we bij een warm drankje op de binnenkoer van de jeugddienst, Markt 28 (vlakbij parking Rivierstraat). Deelnemen is gratis.

 

De fluoflitswandeling is toegankelijk voor buggy’s en rolstoelen. Het eerste warme drankje op het einde van de wandeling is gratis. Voor een extra drankje betaal je 1 euro. De opbrengst hiervan gaat naar de lotgenotenwerking Over-Hoop. Als extraatje verloten we ook nog een boek van Lut Beliën onder de kinderen die tijdens de wandeling de meeste figuren vonden.

 

Project ‘Zichtbaar in het verkeer’

De fluoflitswandeling is meteen ook de start van het project ‘zichtbaar in het verkeer’, georganiseerd door de jeugddienst en het verkeerseducatief centrum. Later volgen nog meer activiteiten waarvan enkele specifiek voor de scholen.

 

Over-Hoop

Over-Hoop is een lotgenotenwerking voor alle families met jonge verkeersslachtoffers. De organisatie wil er zijn voor de slachtoffers zelf, voor hun ouders, hun broers en zussen. Op ontmoetingsdagen zijn ook andere familieleden welkom. Meer info vind je op www.over-hoop.be.

 

Meer info: 
jeugddienst
014 33 05 30
Bron: 
SCHEPEN VAN JEUGD HANS DE GROOF