Foutmelding

  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /customers/6/5/9/tvmol.be/httpd.www/includes/menu.inc).
  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated in views_php_handler_field->pre_render() (regel 202 van /customers/6/5/9/tvmol.be/httpd.www/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_field.inc).

Trends Gazellen 2018

woensdag, 7 maart, 2018

Galapagos (Mechelen) en Belcotec (Geel) bij snelste groeiers
op uitreiking Trends Gazellen

Biotechbedrijf Galapagos in Mechelen mag zich een jaar lang ambassadeur Trends Gazellen noemen, als één van de snelst groeiende grote bedrijven in de provincie Antwerpen. Bij de middelgrote bedrijven gaat Belcotec in Geel met de titel lopen. Weekblad Trends maakt elk jaar bekend wie de snelst groeiende bedrijven zijn, in samenwerking met Voka, het Vlaams netwerk van Ondernemingen.

Bedrijven die snel groeien mogen zich Gazellen noemen. Dat kan op het vlak van omzet, de groei in personeelsleden en de cashflow zijn. Al die domeinen leveren punten en een rangschikking op. Trends houdt de zakencijfers van de laatste vijf jaar tegen het licht. Wie wil winnen mag geen dochter zijn van een buitenlandse onderneming en moet minstens twintig werknemers hebben. Voor kleine bedrijven is tien werknemers voldoende om in aanmerking te komen. Wie wint moet drie jaar wachten om de titel van ambassadeur te krijgen.

Bij de grote bedrijven krijgt dit jaar biotechbedrijf Galapagos in Mechelen de titel van ambassadeur. Ze werken er aan nieuwe geneesmiddelen, onder andere tegen reuma. Bedrijven GeoSea (Zwijndrecht) en Ams Sensors Belgium (Berchem) staan nog hoger, maar zijn vorig jaar al bekroond.
Galapagos heeft een omzet van 155,9 miljoen euro gerealiseerd. Alleen al in de vestiging in Mechelen zijn er in 2017 een honderdtal werknemers bijgekomen. Ook Janssen Pharmaceutica (Beerse), Estée Lauder (Westerlo), Cargill (Mechelen) en Imerys Graphite & Carbon (Willebroek) scoren hoog bij de grote groeibedrijven.

Bij de middelgrote bedrijven krijgt Belcotec in Geel de titel van ambassadeur. Het is gespecialiseerd in verwarming, ventilatie, koeling en sanitair en is er in geslaagd de omzet te laten groeien van 1 miljoen in 2012 naar 16 miljoen euro in 2017.

“Belcotec was het eerste bedrijf dat zich heeft gevestigd in het Innovatiepark in Geel, een bedrijfszone van twintig hectare voor ondernemingen die willen samenwerken met de lokale onderwijsinstellingen van de KU Leuven en de Hogeschool Thomas More. Belcotec kan een inspirerend voorbeeld zijn en een aantrekkingspool voor andere bedrijven die zich er willen vestigen”, zegt Renilde Craps, gedelegeerd bestuurder van Voka - KVK Mechelen-Kempen. “We zijn trots dat we dergelijke groeibedrijven in onze regio hebben.”
Bij de middelgrote bedrijven krijgen onder andere Tormans (Geel) en Medicim (Mechelen) een mooie vermelding. Bij de kleinere Gazellen staan de Mechelse bedrijven Caeleste, La Garde-Robe en Varec in de top 20 van bedrijven met de sterkste groei.

Meer info: 
Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen
Wim Brillouet – Persverantwoordelijke Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen
Bron: 
Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen