Tweede UiTPAS-infoavond voor verenigingen op maandag 26 september: schrijf in!

dinsdag, 20 september, 2022

Op maandag 26 september organiseert het gemeentebestuur voor alle verenigingen en organisatoren een tweede infoavond over de UiTPAS. De infosessie start om 20 uur en gaat online door via deze link. Om zicht te krijgen op het aantal deelnemers vragen we om ten laatste op zondag 25 september in te schrijven via www.gemeentemol.be/uitpas. Deze tweede sessie staat open voor alle verenigingen die er de eerste keer in juni niet bij konden zijn.

Vanaf 1 januari 2023 sluit het gemeentebestuur aan bij UiTPAS Regio Kempen en gebruiken we de UiTPAS bij vrijetijdsactiviteiten. De gemeentelijke vrijetijdscheques verdwijnen. Omdat we beseffen dat dit een grote impact heeft op de werking van verenigingen, willen we hen zo goed mogelijk informeren.  

Wat is UiTPAS?

De UiTPAS is een ‘klantenkaart voor vrije tijd’, een spaar- en beloningsprogramma waarbij iedereen die deelneemt aan vrijetijdsactiviteiten punten kan sparen. Die punten ruil je achteraf voor toffe voordelen. Denk hierbij aan een gratis gadget, een gratis zwembeurt, korting op een culturele voorstelling,…

Doelgroepen behouden via deze UiTPAS bovendien een aangepast tarief voor betalende activiteiten. Inwoners met recht op verhoogde tegemoetkoming of vrijetijdskorting betalen slechts 20% van de standaardprijs. Zo houden we vrije tijd toegankelijk voor iedereen.

Waarom UiTPAS voor verenigingen?

Onze verenigingen dragen enorm bij tot het grote vrijetijdsaanbod in onze gemeente. Hun aanbod kan dus zeker niet ontbreken in het UiTPAS-aanbod!

Bovendien biedt de omschakeling drie grote voordelen voor verenigingen en organisatoren:

1.    Extra promotie van het aanbod

Vanaf 1 januari maken we als gemeente deel uit van de UiTPAS Regio Kempen, een regio van twintig gemeenten waarin je kan deelnemen aan het vrijetijdsaanbod met je UiTPAS. Activiteiten zullen dus niet enkel zichtbaar zijn voor onze inwoners, maar evengoed gepromoot worden in de andere steden en gemeenten. We gebruiken hiervoor onze eigen gemeentelijke communicatiekanalen, maar ook bijkomende, regionale kanalen.

2.    Administratieve vereenvoudiging

Wanneer doelgroepen gebruikmaken van het aanbod van verenigingen, kunnen ze dit aan 20% van de standaardprijs. De rest van het bedrag schiet de vereniging als het ware voor. Door het centrale UiTPAS-systeem krijgen verenigingen dit ‘voorschot’ automatisch en structureel terugbetaald.

3.    Sociaal engagement 

Door mee te werken met UiTPAS dragen onze verenigingen bij aan MooiMol. Onze deuren staan open voor iedereen!

Online infoavond maandag 26 september

Om verenigingen de kans te geven zich voor te bereiden op de omschakeling organiseren we opnieuw een infoavond:

·         Maandag 26 september om 20 uur

·         Online, via deze link

·         Inschrijven vóór zondag 25 september via www.gemeentemol.be/uitpas

Bron: 
SCHEPEN VOOR CULTUUR HILDE VALGAEREN