Vlaams Minister van Toerisme Demir investeert 101918 euro in jeugdverblijf Scouts Tijl Achterbos in Mol.

dinsdag, 15 november, 2022

Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir investeert via Toerisme Vlaanderen 101.918 euro in jeugdverblijf Scouts Tijl Achterbos in Mol. Met die gerichte investeringen kunnen de Scouts van Achterbos een nieuw scoutslokaal realiseren. Op die manier blijft Mol een aantrekkelijke bestemming voor jeugdbewegingen en jeugdgroepen om op vakantie te komen.

Jeugdverblijven bieden elk jaar voor veel jongeren een ideale uitvalsbasis om hun vakantie door te brengen. Het is dankzij de werking van de 588 jeugdverblijven in Vlaanderen dat jaarlijks heel wat kinderen en jongeren de kans krijgen om te genieten van een zorgeloze en deugddoende vakantie. Om die belangrijke rol ook in de toekomst te kunnen blijven vervullen, investeert Vlaams minister van toerisme Zuhal Demir via Toerisme Vlaanderen 101.918 euro in jeugdverblijf Scouts Tijl Achterbos in Mol.
Met die financiële impuls kan de bouw van een nieuw scoutslokaal worden gerealiseerd.

"Voor veel jongeren is een vakantie met de jeugdbeweging hun enige kans om eens uit de dagelijkse sleur te kunnen ontsnappen, samen met hun vrienden. Maar nog al te vaak botsen jeugdbewegingen of andere grote groepen bij het plannen van hun vakantie op financiële en andere drempels. Een degelijke jeugdverblijfsinfrastructuur is van cruciaal belang zodat ook zij op een veilige, aangename en haalbare manier van een deugddoende vakantie kunnen genieten. Met dit financieel duwtje in de rug helpen we ook Scouts Tijl Achterbos in Mol om te investeren in hun infrastructuur zodat ze maximaal aan de noden en verwachtingen van hun gasten tegemoet kunnen komen", zegt Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir.

Hans De Groof, Schepen van Jeugd en Toerisme van N-VA Mol vult aan: “Wij zijn de minister enorm dankbaar voor haar investering in onze gemeente. Het is voor jeugdbewegingen en jongerenorganisaties belangrijk dat ze een uitgebreid aanbod hebben aan kwaliteitsvolle jeugdverblijven waar ze terecht kunnen om op vakantie te gaan. Met deze investering wordt ook Mol weer een stuk aantrekkelijker voor jeugdverenigingen om te komen ontsnappen aan de dagelijkse realiteit.”

Bron: 
N-VA Mol