Volksspelen vragen aandacht voor mensen met een psychische kwetsbaarheid

woensdag, 4 oktober, 2017

Turnhout - Op zaterdag 7 oktober organiseert Warme Stad Turnhout in samenwerking met Logo Kempen, het Netwerk Geestelijke Gezondheidszorg en PANGG O-18 gratis volksspelen voor jong en oud in de Gasthuisstraat in Turnhout.

Te vaak ligt de drempel bij psychische problemen te hoog en is het taboe errond te groot. Met deze leuke volkse actie willen we aandacht vragen en dit taboe helpen doorbreken. Al is dit niet simpel, want in onze huidige maatschappij worden maar liefst 1 op 3 Vlamingen er vroeg of laat mee geconfronteerd. Door deze actie te organiseren met de volksspelen hebben we een laagdrempelige manier gevonden om in contact te komen met mekaar alsook met psychisch kwetsbare mensen.

De actie gaat door tijdens 'De Tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid'. Deze loopt van 1 tot en met 10 oktober. Heel wat Kempense gemeenten organiseren tijdens die 10 dagen en erbuiten acties om het mentaal welbevinden en de veerkracht van hun inwoners te versterken.

Komende zaterdag kan iedereen mee komen doen met verschillende volksspelen van 10u tot 14u in de Gasthuisstraat ter hoogte van nr 22 waar Route 11 (psychosociaal revalidatiecentrum) gehuisvest is. Wie meespeelt krijgt ook een gratis tasje soep aangeboden.

Bekijk alle acties tijdens de Tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid op de website www.gezondekempen.be.

Meer info: 
Logo Kempen vzw
Lynn Weyns
014 44 08 34
Bron: 
Logo Kempen vzw