Welk vind jij het beste jongerenfilmpje over MONA vzw?

maandag, 19 september, 2022

Maakte Scouting Ezaart of school Rozenberg volgens jouw het beste jongerenfilmpje over MONA vzw. Bekijk beide filmpjes op de Facebookpagina van MONA vzw en breng je stem uit voor 30 september. De winnaar krijgt een mooie geldprijs van 300 euro, uitgereikt tijdens de jeugdwerkawards op vrijdag 7 oktober.

 

Scouting Ezaart en school Rozenberg maakte elk een filmpje waarin ze de werking van MONA vzw door de eigen ogen op een originele manier in beeld brengen. De filmpjes tonen vooral aan dat jongeren nog onvoldoende weten wat MONA vzw doet en wat de link is met de nucleaire sector in onze gemeente. De filmpjes vormen voor MONA vzw een extra stimulans om de komende jaren extra in te zetten op het informeren van jongeren.

 

Wie of wat is MONA vzw?
MONA vzw is het Mols Overleg Nucleair Afval, een partnerschap tussen de gemeente Mol en NIRAS. Zij werken samen om de Molse bevolking een stem te geven in de nucleaire problematiek. Zij worden betrokken bij de uitwerking van de bergingsinstallatie omdat de gekozen locatie vlak bij de grens tussen beide gemeenten ligt.

 

Bron: 
BURGEMEESTER WIM CAEYERS