Wie wil in Postel een eetkraam openen?

Postel friet en ijs Foto: TVMol
dinsdag, 23 december, 2014

Iedereen met de ambitie om een eet- of ijskraam uit te baten nabij de abdij van Postel, krijgt nu een unieke kans. Tot 27 januari 2015 om 11 uur kan elke kandidaat een bod indienen voor een standplaats.  In totaal zijn er zeven loten te verdelen. De minimumprijs bedraagt 10 000 euro per jaar. Wie voor een bepaalde standplaats de hoogste prijs geeft, mag op deze plek vijf jaar lang een eetkraam uitbaten. Niemand heeft voorrang, elke bieder krijgt een eerlijke kans.

Tijdens de lente- en zomerperiode kan je op mooie dagen in en rond de abdij van Postel over de koppen lopen. Het is dan ook voor vele mensen een jarenlange traditie: eens naar Postel gaan, een wandeling doen in de natuur, de abdij bezoeken … én de namiddag afsluiten met een ijsje, een zakje friet of een hotdog.

Concessies van 5 jaar

De concessies van de huidige uitbaters lopen af op 31 maart 2015.  Voor de nieuwe concessieperiode van 5 jaar krijgt iedereen een eerlijke kans om in Postel een eet- of ijskraam uit te baten.  De ‘zone voor verkoop’ is opgedeeld in 7 percelen van elk 3,5 meter diep. De breedte varieert tussen 7 en 10 meter.

Investeringen

De nieuwe uitbaters moeten uiteraard zelf hun eigen infrastructuur opbouwen. In de onmiddellijke nabijheid zijn twee elektriciteitskasten ingeplant. Daarnaast investeert het gemeentebestuur in de aanleg van een waterleiding tot aan de kramen. Verder komen er ingerichte zones voor de gastanks van elke kraam, zodat deze voor de veiligheid gespreid kunnen worden opgesteld.

Vanaf 2016 voorziet het gemeentebestuur betalend parkeren in Postel. Wel is er de intentie om het eerste half uur gratis parkeren te voorzien.

Wil je bieden?

Wie geïnteresseerd is, moet tijdig een geldig bod indienen. De nodige informatie en formulieren staan ter beschikking op www.gemeentemol.be of kunnen aangevraagd worden bij het gemeentebestuur (eerste verdieping, ’t Getouw, secretariaat). Om geldig te zijn, moet het bod onder gesloten omslag zijn binnengebracht ten laatste op 27 januari  2015 om 11 uur.

De minimumprijs ligt vast op 10 000 euro per jaar. Je kan bieden op verschillende percelen, maar je moet wel een rangorde aanduiden. Deze rangorde bepaalt welk perceel je krijgt als je voor verschillende percelen de hoogste bieder bent.

Elke bieder kan slechts één perceel toegewezen krijgen. Wel is het mogelijk om een concessie te bekomen voor maximum twee aaneengesloten loten. Hiervoor bedraagt de instelpremie minimum 20 000 euro per jaar. Ook deze mogelijkheid kan je op het inschrijvingsformulier aanduiden.

Recht op hoger bod

Wanneer de beste biedingen voor een specifiek lot weinig van elkaar verschillen, volgt er voor deze kandidaten het recht op een hoger bod.

Meer info: 
dienst lokale economie
014 33 08 48
Bron: 
SCHEPEN VOOR PATRIMONIUM HANS SCHOOFS