Wij blazen liever bellen dan rook - Generatie Rookvrij

Wij blazen liever bellen dan rook - Generatie Rookvrij Foto: Gemeente Mol
donderdag, 22 december, 2022

Hier leer ik rookvrij-bord hangt op elke Molse school en dat verdient een plantje

Alle leden van de kinderraad kregen op woensdag 21 december een luchtzuiverend plantje voor in hun klas. Elke Molse school hing een ‘Hier leer ik rookvrij’ signalisatiebord op, en dat verdient een beloning! Sinds 18 november roken we niet meer in en rond scholen, de kinderopvang en het verkeerspark. Hiermee verminderen we de confrontatie van kinderen met rokers, zodat ook de aantrekkingskracht van de sigaret daalt.

Met deze actie benadrukken we bovendien het label van Gezonde Gemeente dat we al sinds 2014 fier in ons bezit hebben. We streven ernaar om een omgeving te creëren die iedere inwoner, bezoeker en werknemer optimaal stimuleert om gezond te leven.

Generatie Rookvrij

De beweging Generatie Rookvrij wil elk kind, geboren vanaf 2019 rookvrij laten opgroeien. Door niet meer te roken in het zicht van kinderen en kinderen een andere norm rond roken te leren, maak je hen weerbaarder om later zelf niet te gaan roken. Tegelijkertijd willen ze rokers stimuleren om te stoppen met roken en hen daarbij effectieve hulp aanbieden. De meeste rokers willen stoppen met roken en willen niet dat hun kinderen later gaan roken.

Meer info: dienst jeugd en sport, 014 33 05 03, sportdienst@gemeentemol.be

Bron: 
Gemeente Mol