ZWET een nieuwe leeronderneming

ZWET een nieuwe leeronderneming Foto: Yvo Geerts
zaterdag, 26 oktober, 2019

Leerlingen van het zevende jaar op Campus Sint-Jan Berchmans lanceren een nieuwe leeronderneming.

Zeven leerlingen van Campus Sint-Jan Berchmans starten dit jaar zelfstandig de leeronderneming ZWET op. Zij zitten in het zevende en tevens specialisatiejaar Retail en de leeronderneming vormt het sluitstuk van hun opleiding.

Op 22 oktober om 19.00u vindt de opening van de winkel plaats op de school zelf, in de Jakob Smitslaan 36 in Mol.

*Het begin*

De afgelopen weken van begin september tot vandaag, hebben de leerlingen van het zevende jaar hun handen uit de mouwen gestoken om een mooie leeronderneming te creëren. Het pand waar zich de voorbije jaren de leeronderneming bevond, was dit jaar niet meer ter beschikking. De leerlingen hebben daarom het oude conciërge gebouw gerenoveerd, waardoor ze een nieuwe locatie hadden om de leeronderneming te openen. Dit pand werd geschuurd, gepoetst en geverfd totdat de leeronderneming klaar was. Na al het harde werk wordt de winkel officieel geopend op 22 oktober.

*Het doel*

“De bedoeling van de leeronderneming is dat de leerlingen de leerstof van de voorbije jaren omzetten in de praktijk. Op die manier krijgen ze een optimale voorbereiding op het beroepsleven,” zegt mevrouw Maerschalck. De leerlingen nemen contact op met de bedrijven waarmee ze willen werken. Zij verkopen zelf hun artikelen aan de klanten en verzorgen de administratie die erbij hoort. Deze winkel wordt gerund gedurende schooljaar 2019 – 2020.

*De naam*

‘ZWET’ komt van de kleur ‘zwart’ in het dialect en het interieur van de winkel is modern met zwart en wit. Ook het logo werd zelf ontworpen door de leerlingen.

*Het assortiment*

Het zevende jaar Retail zorgt voor een uitgebreide keuze om zoveel mogelijk klanten te plezieren. Er worden kruiden en specerijen verkocht, pasta’s, olies, pesto’s en snacks. Ze verkopen niet alleen voeding maar ook huisproducten en afwasproducten. Zo voorzien ze een assortiment voor jong en oud.

*Opening*

De leerlingen van 7 Retail open hun leeronderneming op dinsdag 22 oktober om 19.00u. Hierbij is een hapje en een drankje voorzien. Na de receptie is er ook de kans om de winkel te gaan bezichtigen. Iedereen is van harte welkom in de nieuwe leeronderneming, ZWET. De opening vindt plaats in de Jakob Smitslaan 36, 2400 te Mol.

Bron: 
Yvo Geerts