De macht van mei 1968 in onderwijs en media

 
00:00
dinsdag, 2 september, 2014

Kempische Afdeling van het Verbond van Vlaamse Academici

Herentals, 25 augustus 2014

 

De macht van mei ’68 in onderwijs en media

 

Op donderdag 18 september organiseert Campinia Academica een lezing door Lawrence Urbain over: ‘De macht van mei ’68 in onderwijs en media’ en de toenemende invloed van links. Deze lezing gaat door in het WIJNHUIS, Stationsstraat 56 te Geel en begint om 20 uur.

Lawrence Urbain (° 1990) studeerde aan de Universiteit Antwerpen waar hij de diploma’s Ma. Sc. Strategische Communicatie en Ma. Sc. Internationale Betrekkingen en Diplomatie behaalde. Als ethicus is hij van vele markten thuis. Hij publiceerde talrijke opiniestukken in o.a. De Tijd, Gazet van Antwerpen, Knack, Doorbraak en De Morgen. Sinds begin 2014 is hij ook actief als verslaggever voor Radio 1 (Nederland). Ook ontving hij onderscheidingen voor zijn werk in diverse wedstrijden, o.a. van SD Worx, PricewaterhouseCoopers en Rotary.

De laatste jaren gaan zowel media als onderwijs een meer linkse koers varen. Onze media en het onderwijs zijn helemaal niet zo neutraal als algemeen wordt beweerd. Na jarenlange beschouwingen komt Lawrence Urbain tot de conclusie dat de linkse mei’68 ideologie, anno 2014 nog steeds de boventoon voert, zowel in de pers als in de humane wetenschappen van de academische wereld. Vertrekkend van een beschrijving van wat cultuurmarxisme inhoudt, zal spreker via talloze voorbeelden uit de praktijk aantonen hoe diep het eenzijdig denken zich meester heeft gemaakt van zowel het onderwijs  als de media. Ook zal hij aantonen hoe dit denken en de daaraan verbonden ‘politieke correctheid’ funest is voor het maatschappelijk debat in onze samenleving.

Na de lezing zal spreker graag de vragen van aanwezigen beantwoorden.

Voor leden van Campinia Academica is de toegang gratis, niet-leden betalen een bijdrage van 8 €. .

Campina Academica is een apolitieke vereniging en staat open voor academici van alle levensbeschouwingen. De door de vereniging georganiseerde activiteiten staan open voor elke belangstellende.

 

 

 

 

Meer info: 
Campinia Academica
Marc J.A. Neefs Persrelaties
0472.95.6495
Bron: 
Persmededeling Campinia Academica