Info-Mol

Openbaar onderzoek naar omgevingsvergunning Klasse I recyclagebedrijf Wastic

vrijdag, 29 mei, 2020

Tot en met zondag 21 juni loopt er een openbaar onderzoek naar de aanvraag voor een omgevingsvergunning Klasse I voor de vestiging van recyclagebedrijf Wastic op de Emiel Becquaertlaan 94. Je kan het dossier inkijken bij de milieudienst.

Recyclagebedrijf Wastic maakt nieuwe materialen uit plasticverpakkingen. De firma is momenteel gevestigd in Herentals, maar wil verhuizen naar de Emiel Becquaertlaan 94. Vrachtverkeer wordt via de ingang van Verlipark geleid, waardoor de Emiel Becquaertlaan zelf niet extra belast wordt.

Heropstart onderwijs heeft effect op werking buitenschoolse kinderopvang

vrijdag, 29 mei, 2020

Omdat de scholen vanaf 2 juni openen voor alle leerlingen uit het kleuteronderwijs en vanaf 5 juni de lagere school, passen we noodgedwongen opnieuw de opvanggroepen van de buitenschoolse kinderopvang aan. We maken twee strikt gescheiden groepen van kleuters en lagere schoolkinderen. De opvang gaat door op school of in een kinderclub, afhankelijk van de beschikbare plaats. Een maximumcapaciteit van twee groepen per school blijft gelden. Ouders die nood hebben aan voor- en naschoolse opvang vullen een verklaring op eer in en schrijven in via i-School.

Mondmaskers: van de luchthaven naar jouw brievenbus

vrijdag, 29 mei, 2020

Als alles volgens planning verloopt, landt het transportvliegtuig met onze mondmaskers op zaterdag 30 mei in Zaventem. Op de luchthaven brengt de douane de nodige formaliteiten in orde zodat na een tweetal werkdagen een transport kan vertrekken naar het centrale depot van Think Pink. Eens aangekomen in dit depot vertrekken de mondmaskers onmiddellijk naar onze gemeente. We verwachten dat we op vrijdag 5 juni kunnen starten met de verdeling in onze eigen gemeente. We zijn bijzonder dankbaar voor de talrijke vrijwilligers die ons helpen om deze enorme logistieke klus te klaren!

Veilige gedeeltelijke opstart kunstacademies vanaf 2 juni met 1-op-1-onderwijs

vrijdag, 29 mei, 2020

Op dinsdag 2 juni starten ook de Academie voor Muziek en Woord en de Academie voor Beeldende Kunsten weer gedeeltelijk op. Dit gebeurt op een veilige manier en in verschillende fasen. Alle leerlingen ontvingen ondertussen een nieuwsbrief met concrete info over de gedeeltelijke heropstart. Meer info vind je op www.abkmol.be of www.amwmol.be.

Na succesvolle herstart dinsdagmarkt gaan we op 2 juni voor nog beter

vrijdag, 29 mei, 2020

Na succesvolle herstart dinsdagmarkt gaan we op 2 juni voor nog beter

Na een analyse van alle feedback op onze eerste succesvolle dinsdagmarkt sturen we ons marktplan bij. Op die manier verbeteren we de bereikbaarheid van de kramen en verhogen we de doorstroming voor de bezoeker. Dankzij het nieuwe circulatieplan lukt dit zonder de veiligheid in het gedrang te brengen. Het aangepaste marktplan voor dinsdag 2 juni is helemaal klaar en vind je op gemeentemol.be/marktplan.

Think Pink: “We bewegen hemel en aarde om mondmaskers zo snel mogelijk te leveren”

vrijdag, 29 mei, 2020

Think Pink - de organisatie die strijdt tegen borstkanker - leverde de afgelopen weken alle mogelijke inspanningen om de door het gemeentebestuur bestelde mondmaskers zo snel mogelijk te leveren. De organisatie werd daarbij geconfronteerd met een ongeziene situatie. “Onze medewerkers en vrijwilligers probeerden 7 dagen op 7 hemel en aarde te bewegen”, zo vertelt  Jürgen Vanpraet, managing director Think Pink Europe. “Uiteindelijk zullen we slagen in onze missie en zorgen dat ook de inwoners van Mol hun mondmasker krijgen.”

 

“Onze allergrootste bewondering voor schooldirecties en leerkrachten”

donderdag, 28 mei, 2020

Niet op 2 juni maar pas vanaf vrijdag 5 juni mogen alle leerlingen van lager onderwijs in principe terug naar school. Dit wordt mogelijk dankzij de versoepeling van de veiligheidsvoorschriften de hogere overheid gisteren bekend maakte. Voor de volledige herstart van het kleuteronderwijs blijft de datum van dinsdag 2 juni behouden. De communicatie vanuit de federale overheid zet alle schooldirecties evenwel opnieuw aan het werk om hun opstartstrategie bij te sturen.

Pas in 2021-2022 nieuwe dansafdeling in Academie Muziek en Woord

donderdag, 28 mei, 2020

Onze Academie Muziek en Woord mag volgend schooljaar nog geen dansafdeling opstarten. Dat besliste de Vlaamse overheid. Het aanvraagdossier kreeg een negatieve beoordeling, waardoor we de opstart noodgedwongen met minstens een schooljaar moeten uitstellen. Het gemeentebestuur blijft evenwel vastberaden om in september 2021 alsnog te kunnen starten. De bemerkingen van de Vlaamse overheid voor het ingediende aanvraagdossier helpen ons om de komende maanden een completer en sterker onderbouwd dossier in te dienen. We beschouwen de feedback op deze eerste aanvraag dan ook als een uitstekende leerschool.

Dankjewel bedrijven en organisaties voor tablets en laptops

donderdag, 28 mei, 2020

Dankjewel bedrijven en organisaties voor tablets en laptops

Het gemeentebestuur dankt alle bedrijven en organisaties die tablets en laptops schonken voor kinderen en jongeren uit kwetsbare gezinnen. Dankzij deze giften konden we al heel wat kinderen blij maken. De laptop verbindt de kinderen en jongeren met hun school. Zo vermijden we dat zij een leerachterstand oplopen en dragen we bij aan hun toekomst. Wie een laptop wil doneren, kan nog steeds terecht op www.gemeentemol.be/laptopdoneren.

Vrije inschrijvingsperiode basisscholen verloopt digitaal en start op 29 mei

donderdag, 28 mei, 2020

Vrije inschrijvingsperiode basisscholen verloopt digitaal en start op 29 mei

 

Pagina's