Info-Mol

Openbaar onderzoek naar vergunning heraanleg Onze Lieve Vrouwstraat

maandag, 20 januari, 2020

Vanaf 24 januari tot en met 22 februari 2020 loopt een openbaar onderzoek naar de omgevingsvergunning voor de realisatie van het compromisvoorstel voor de heraanleg van de Onze Lieve Vrouwstraat in Gompel. Alle geïnteresseerden kunnen de plannen tijdens het openbaar onderzoek inkijken op de dienst ruimtelijke ordening, eerste verdieping, in ’t Getouw, Molenhoekstraat 2.

 

Meditatief tekenen voor gevorderden in het lokaal dienstencentrum

maandag, 20 januari, 2020

Het lokaal dienstencentrum (Jakob Smitslaan 28) in Ten Hove organiseert de workshop ‘meditatief tekenen voor gevorderden’ op verschillende dinsdagen van 13.30 tot 16 uur. Je betaalt 1 euro per sessie, koffie, thee of water inbegrepen. De eerstvolgende workshops zijn op 28 januari, 11 en 25 februari. Inschrijven is niet nodig.

 

Heb jij het meditatief tekenen al in de vingers? Dan is de workshop ‘meditatief tekenen’ zeker iets voor jou! Je komt er volledig tot rust en ontwerpt een mooie tekening. De data voor deze activiteit zijn:

Ben jij single? Neem deel aan onze singleswandeling op Valentijnsdag 14 februari

maandag, 20 januari, 2020

Op Valentijnsdag vrijdag 14 februari voelt niemand zich alleen in MooiMol. Op deze dag hebben we bijzondere aandacht voor onze singles. Ben je vrijgezel? Kom dan langs voor een warme winterse en verlichte ontmoetingswandeling doorheen het Centrum. Onderweg zijn er leuke stops en achteraf geniet je na van deze vurige wandeling in De Zwaan (Markt 28) met zoete hapjes en liefdesdrankjes. Je schrijft voor 12 februari in via www.visitmol.be/singleswandeling. Je betaalt 5 euro om deel te nemen en vertrekt aan de dienst toerisme (Markt 1a). Mis dit niet!

 

Geleid bezoek ‘schitterende glasramen in de Postelse abdijkerk’ op 26 januari

maandag, 20 januari, 2020

Ontdek de boeiende verhalen achter de schitterende glasramen van de Postelse abdijkerk. Kom op zondag 26 januari om 14 uur naar het wit poortgebouw van de norbertijnenabdij Postel in de Abdijlaan. Een gids van de Molse Gidsenkring wacht je op voor een geleid bezoek. De deelname is gratis. Reserveren hoeft niet. Het einde is voorzien rond 15.30 uur.

 

Aanvraag subsidie wijk- en buurtfeesten vereenvoudigd

vrijdag, 17 januari, 2020

De gemeenteraad gaf op 23 december goedkeuring voor het vereenvoudigde subsidiereglement van de wijk- en buurtfeesten. Vanaf nu moet je de subsidieaanvraag voor een wijk- en buurtfeest uiterlijk één dag voor het feest indienen via de Evenementenkluis. Ten laatste twee maanden na het wijk- en buurtfeest dien je in de Evenementenkluis een ‘verklaring op erewoord’ in voor de uitbetaling van de subsidie. Vroeger moest je de subsidie aanvragen voor een bepaalde datum, afhankelijk van wanneer je feest plaatsvond. Je moest ook verschillende bewijsstukken inleveren. Dit is vanaf nu verleden tijd. De nieuwe werkwijze is gebaseerd op vertrouwen in onze inwoners en administratieve vereenvoudiging. Veel gemakkelijker voor onze buurten.

Help anderstalige mama’s aan een betere toekomst: word vrijwillige kinderoppas

vrijdag, 17 januari, 2020

Nederlands leren bevordert de integratie van anderstalige vrouwen. Om ook vrouwen met jonge kinderen de kans te geven deel te nemen aan de lessen, zoeken we vrijwillige kinderoppassers. Werk je graag in groep, met kinderen en hun mama’s, én kan je tijd vrijmaken op dinsdag- en/of donderdagvoormiddag? Contacteer dan het Huis van het Kind Regio Mol via 014 33 15 81 of huisvanhetkind@gemeentemol.be.

 

Extra afbakeningspaaltjes langs Koekoekstraat voor veiliger fietsverkeer

vrijdag, 17 januari, 2020

Het gemeentebestuur plaatst extra afbakeningspaaltjes langs het fietspad in de Koekoekstraat in Millegem. Deze fysieke scheiding tussen het fietspad en de rijbaan moet de veiligheid van de fietsers verhogen en het te snel rijdend sluipverkeer ontmoedigen. In de Koekoekstraat geldt een snelheidsbeperking van 70 km/uur. Momenteel staan hier enkel in de bochten afbakeningspaaltjes. Door deze verder aan te vullen, zal er om de 25 meter een paaltje staan.

 

Mechelen trekt 426.000 euro uit voor digitaal ondernemersloket

vrijdag, 17 januari, 2020

De stad Mechelen gaat deze legislatuur een e-loket oprichten voor ondernemers. Dat heeft waarnemend burgemeester Alexander Vandersmissen bekendgemaakt op de nieuwjaarsreceptie van de stad en Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen. Mechelen maakt er 426.245 euro voor vrij. “Een ondernemer zal zijn aanvragen digitaal kunnen doen, en zal ook info kunnen toevoegen die nuttig is voor de stad”, klinkt het.

Zo’n 700 genodigden waren aanwezig op NewYear@Voka. Een organisatie van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen en de stad Mechelen. Het event vond plaats in het stadion van KV Mechelen. Voor ondernemers was er nieuws. Mechelen zal de komende legislatuur 800 miljoen euro investeren in de stad. En er komt ook een e-loket voor ondernemers.

Opstart werkgroep verslaving begint met grootschalige bevraging. Neem deel!

woensdag, 15 januari, 2020

De middelbare scholen, welzijns- en veiligheidspartners uit onze gemeente steken de koppen bij elkaar om intensief samen te werken rond verslaving. Bedoeling is de kennis rond verslaving te verhogen en de drempel richting hulpverlening te verlagen. De werkgroep lanceert een grootschalige bevraging om een duidelijk beeld te krijgen van de problemen die inwoners en hulpverleners ervaren. Daarnaast zal de bevraging duidelijk de noden blootleggen. Word jij geconfronteerd met verslaving? Vul dan de bevraging in voor 29 februari.

Proefopstelling pleintje Ginderbroek verdwijnt

woensdag, 15 januari, 2020

Het gemeentebestuur besliste dat de proefopstelling aan het pleintje van Ginderbroek, ter hoogte van huisnummer 52, verdwijnt. De maatregel had onvoldoende draagvlak in de buurt. De opstelling stond er sinds oktober vorig jaar. Na drie maanden zou de maatregel geëvalueerd worden. De proefopstelling wordt op korte termijn verwijderd.

 

Pagina's