Info-Mol

/FOTO Harmonie Millegem zorgt voor mentale opkikker bij woonzorgcentra

vrijdag, 27 maart, 2020

Harmonie Millegem zorgt voor mentale opkikker bij woonzorgcentra

 

Enkele leden van de Harmonie St.-Odrada Mol-Millegem zorgden op vrijdag 27 maart voor een hoogdringende boost bij de woonzorgcentra in onze gemeente. De coronacrisis dwingt heel wat zorgverleners tot het uiterste. Voor de bewoners weegt de eenzaamheid door de quarantainemaatregelen enorm zwaar. Het verrassingsoptreden werd met veel enthousiasme onthaald en bracht een warme gloed rondom de woonzorgcentra. Verstrooiing en een oppepper waar iedereen aan toe was. In woonzorgcentrum Witte Meren was het een mooie gelegenheid om de 100-jarige ‘Jeanne Dom’ in de bloemetjes te zetten.

 

Affiche ‘ik blijf thuis in MooiMol’: haal ze in supermarkt, hang ze voor je raam

vrijdag, 27 maart, 2020

Wil jij ook laten zien dat je thuis blijft in MooiMol? Hang dan de affiche ‘ik blijf thuis in MooiMol’ voor je raam. Het gemeentebestuur verdeelt hiervoor 1.000 affiches over de supermarkten in onze gemeente. Deze zullen de komende uren en dagen in de supermarkten liggen. Bij een volgend bezoek aan de supermarkt kan je er daar eentje meenemen. Je vindt ze vlakbij de uitgang. Als de affiches op zijn, laten we er meteen bijdrukken. Met dank aan de supermarkten die dit initiatief mee ondersteunen en elke Mollenaar die meedoet!

 

Waarom blijven we thuis in MooiMol?

Hoe staan we dit weekend voor jou klaar?

vrijdag, 27 maart, 2020

Op welke manier volgen de gemeentelijke crisiscel, het communicatieteam en het team dienstverlening de coronacrisis dit weekend op?

 

> Vrijdagavond

Vrijwilligers gezocht om boodschappen te doen voor anderen tijdens corona

vrijdag, 27 maart, 2020

Wil jij boodschappen doen voor iemand die het zelf niet meer kan door de coronacrisis? Registreer je dan als vrijwilliger voor de Samana-boodschappenlijn. Bij een hulpvraag hoef je niets extra’s te doen, maar neem je bij een bezoek aan de supermarkt extra boodschappen mee die je aan huis aflevert.

De werkwijze is eenvoudig:

Hoe ondersteunt lokale politie Balen-Dessel-Mol gemeente tijdens coronacrisis?

donderdag, 26 maart, 2020

De lokale politie Balen-Dessel-Mol is voor de gemeenten Balen, Dessel én Mol een onmisbare partner in de bestrijding van het coronavirus. De coronacrisis heeft uiteraard ook een zware impact op de werking en de organisatie van de politiezone. Enerzijds garanderen zij de basiswerking, anderzijds zet de politie extra ploegen in om de naleving van de federale richtlijnen te controleren in de drie gemeenten van de politiezone. De politiezone werkt zo veel mogelijk sensibiliserend en preventief naar onze inwoners toe. We zijn als gemeentebestuur dankbaar voor deze positieve en ondersteunende aanpak.

Stuur opkikkertje aan eenzame bewoners woonzorgcentra, Den Brand en Witte Mol

donderdag, 26 maart, 2020

Sommige bewoners in de woonzorgcentra, Den Brand en De Witte Mol hebben weinig tot geen familie. Door de coronacrisis zijn ze nog meer geïsoleerd van de buitenwereld dan hun goed omringde medebewoners. Daarom roepen we op om ook digitale opkikkertjes te sturen naar bewoners die je niet kent via  www.gemeentemol.be/opkikker. Zo zorg je voor een beetje verstrooiing voor zij die het écht nodig hebben.

‘Molse Metten’ gepland op zondag 17 mei door coronacrisis geannuleerd

donderdag, 26 maart, 2020

Molse Metten is een uniek evenement waarbij het Centrum wordt ingenomen door tientallen gevarieerde marktkramen en animatiestands. De verschillende markten staan op verschillende locaties opgesteld. Dankzij de ondersteuning van het gemeentebestuur konden handelaars dit jaar voor het eerst gratis deelnemen. Vzw Mol Metten organiseert dit initiatief in samenwerking met het gemeentebestuur en de handelaars.

 

Extra steun voor gezinnen die het financieel moeilijk krijgen door corona

donderdag, 26 maart, 2020

De Vlaamse regering vaardigt heel wat maatregelen uit voor gezinnen die het tijdelijk financieel moeilijker hebben door de coronacrisis. Zo krijg je onder bepaalde voorwaarden een tegemoetkoming voor je gas-, water- en elektriciteitsfactuur, hoef je leningen tijdelijk niet terug te betalen en kan je de erf- en registratiebelasting later indienen.

•          De procedure voor een aanvraag tot tijdelijke werkloosheid wordt makkelijker. Bovendien krijg je tot 30 juni 2020 een verhoogd percentage van 70 procent van je gemiddeld loon, in plaats van 65

Pagina's