Info-Mol

Mol eerste gemeente waar akten burgerlijke stand vroeger raadpleegbaar zijn

maandag, 18 november, 2019

De wet van de openbaarheid van akte is aangepast. Hierdoor zijn geboorte-, huwelijks- en overlijdensakten voortaan eerder toegankelijk voor het publiek. Vroeger moest elke akte 100 jaar oud zijn alvorens je ze kon raadplegen. Nu zijn het enkel nog de geboorteakten. Overlijdensakten kan je nu al raadpleegbaar vanaf 50 jaar, huwelijksakten vanaf 75 jaar.  Je vindt de indexen van de akten op www.bskempen.be.

 

Netwerkmoment Huis van het Kind op 3 december in ecocentrum, vooraf inschrijven!

maandag, 18 november, 2019

Op dinsdag 3 december zijn zowel partners, professionelen als sympathisanten van Huis van het Kind Regio Mol welkom op het jaarlijkse netwerkmoment. Dit vindt plaats van 13 tot 16.15 uur in ecocentrum De Goren, Postelsesteenweg 71. Centraal thema is ‘Geestelijke gezondheid van kinderen en jongeren’. Wil je erbij zijn? Schrijf dan voor 30 november in via mail naar dagmar.gooris@gemeentemol.be. De deelname is gratis.

 

Het programma ziet eruit als volgt:

 

Spoorwegovergang Ginderbuiten – Rozenberg dicht van 22 tot 23 november

maandag, 18 november, 2019

Van vrijdag 22 november (22 uur) tot zaterdag 23 november (6 uur) gaat de spoorwegovergang Ginderbuiten – Rozenberg dicht voor alle verkeer, ook voor fietsers en voetgangers. Infrastructuurbeheerder Infrabel voert dan opnieuw onderhoudswerken uit. Er wordt een omleiding voorzien.

Nederlandstalige babbelkousen gezocht voor begeleiding op school

maandag, 18 november, 2019

Ben je een babbelkous die goed Nederlands spreekt? Wil je bovendien investeren in de toekomst van anderstalige kinderen? Kan je vanaf december wekelijks op dinsdag of donderdag na schooltijd een uurtje tijd vrijmaken? Stel je dan kandidaat als vrijwilliger voor het project Babbelkousje op school via samenlevingsopbouw@gemeentemol.be.

Wat denk jij over toekomst school Ezaart & Heidehuizen? Neem deel aan bevraging!

vrijdag, 15 november, 2019

Krijgen onze oudste leerlingen een tienerschool in Heidehuizen? Of maken we voor onze kleinste kleuters een apart schooltje in Heidehuizen? Hoe denk jij over de toekomst van gemeentelijke basisschool MozaWiek? Dat is wat we graag weten! Daarom organiseren we vanaf 15 november tot en met 29 november een online bevraging. De bedoeling is om samen een oplossing te zoeken voor het plaatstekort in onze vestiging van Ezaart en het kleine leerlingenaantal in Heidehuizen. Alle ideeën zijn welkom. Grijp je kans en geef je mening via www.gemeentemol.be/toekomstmozawiek.

Beurtelings verkeer Brandstraat en enkelrichting Kromstraat op 22 november

vrijdag, 15 november, 2019

Op vrijdag 22 november geldt in de Brandstraat vanaf 8.30 uur beurtelings verkeer ter hoogte van huisnummer 53. Pidpa voert er werken uit aan de nutsleidingen. Het beurtelings verkeer wordt geregeld met tijdelijke verkeerslichten. De werf ligt vlakbij de Kromstraat. Hierdoor geldt in de Kromstraat enkelrichting voor het verkeer komende van de Brandstraat. Verkeer komende van de Kempenstraat wordt omgeleid via de Kapellestraat en Brandstraat.

 

Peuterspeelpunt in kinderclub Bieke op vrijdag 22 november

vrijdag, 15 november, 2019

Door een snipperdag vindt Peuterspeelpunt op vrijdag 22 november plaats in kinderclub Bieke, Toemaathoek 1. (Groot)ouders met kinderen tussen 0 en 3 jaar zijn er tussen 8.30 en 12 uur welkom om samen te spelen en ervaringen uit te wisselen. De deelname is gratis.

 

De dienst samenlevingsopbouw wil met Peuterspeelpunt ontmoetingen stimuleren en een sociaal netwerk creëren. Peuterspeelpunt bevordert de taalontwikkeling en de speelkansen van jonge kinderen. Bovendien geeft het ouders de gelegenheid om van elkaar te leren. Ook grootouders en toekomstige ouders zijn welkom.

 

Facelift en upgrade sporthal Den Uyt volledig afgerond in 2020

donderdag, 14 november, 2019

Begin december krijgt sporthal Den Uyt een stevige facelift. De oude vervuilde booggevel wordt volledig vervangen, zodat de sporthal opnieuw een frisse uitstraling krijgt. Daarnaast denken we ook aan het comfort van de sporters met een aantal vernieuwingen in de zaal zelf. De sporthal blijft tijdens de werken voor iedereen bruikbaar. In de loop van 2020 zijn alle werken afgerond.

Gratis wandeling: Obstakels tijdens WOI en WOII op 17 november

donderdag, 14 november, 2019

Op zondag 17 november organiseert de Molse Gidsenkring een begeleide wandeling rond de twee wereldoorlogen. Je krijgt tekst en uitleg van een ervaren gids. Vertrek is voorzien om 14 uur op de parking voorbij de Baileybrug aan Den Diel, Sas 3. De wandeling is helemaal gratis en duurt twee uur. Inschrijven is niet nodig.

 

17 bedrijven uit Mechelen en Kempen mee op grootste handelsmissie ooit

17 bedrijven uit Mechelen en Kempen mee op grootste handelsmissie ooit Foto: Voka Mechelen Kempen
donderdag, 14 november, 2019

Komende zaterdag 16 november vertrekken 632 Belgische ondernemers naar China voor de grootste handelsmissie ooit. Ook 17 bedrijven uit de regio Mechelen en Kempen gaan mee. Het is ook de eerste keer dat Voka een eigen seminarie organiseert tijdens een prinselijke missie.

Pagina's