Info-Mol

Herinrichtingswerken begraafplaats Rauw van start op woensdag 16 januari

dinsdag, 15 januari, 2019

Op woensdag 16 januari start aannemer AAG Nys uit Dessel met de herinrichtingswerken op de begraafplaats van Rauw. Hierbij gaat speciale aandacht naar de kindergraven. Naast het aanleggen van verharde paden, bijkomende watertappunten, voorzien de plannen ook zitbanken, fietsenrekken, nieuwe groenaanplantingen en onderhoud van het bestaand groen. Aansluitend op deze werken bouwen eigen werklieden een overdekte afscheidsruimte. De begraafplaats blijft steeds toegankelijk, al kunnen de werken mogelijk voor wat hinder zorgen.

Ten Hove start praatgroep voor partners van bewoners met dementie

dinsdag, 15 januari, 2019

Als partner van een persoon met dementie kan het aangenaam zijn in contact te komen met mensen die hetzelfde meemaken. Ervaringen uitwisselen, bezorgdheden delen, maar ook extra kennis en tips verzamelen maakt de zorg draagbaarder. Daarom organiseert Ten Hove ‘In dialoog’, een laagdrempelige ontmoetingsavond. Bij de opstart richt deze avond zich enkel tot partners van de bewoners van het woonzorgcentrum en de serviceflats.

Begeleide wandeling in de tip van de Molse laars op zondag 20 januari

dinsdag, 15 januari, 2019

Op zondag 20 januari organiseert de Molse Gidsenkring een geleide wandeling in de tip van de Molse laars. Kom te weten hoe de grenspunten van het meest westelijke punt van onze gemeente bepaald zijn in de 15de, 16de en 17de eeuw. Het vertrek van de wandeling, ongeveer 6,3 kilometer, is voorzien om 14 uur op de parking in de Driehoekstraat in Millegem. De deelname is gratis, inschrijven hoeft niet. Gewone stapschoenen volstaan. Eindigen doen we rond 16 uur.

Voka – KvK Mechelen-Kempen voor vijf jaar officieel dienstverlener kmo-portefeuille

dinsdag, 15 januari, 2019

Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen mag zich de komende vijf jaar officieel dienstverlener noemen van de kmo-portefeuille. Het Vlaams Gewest beslist over die goedkeuring. “Het gevolg is dat een bedrijf dat een betalende opleiding volgt bij ons, hiervoor subsidies kan krijgen. Dat maakt investeren in opleidingen aantrekkelijk. Het kan een korting opleveren van 30 tot 40 procent”, zegt Roel Dockx, adjunct-gedelegeerd bestuurder.

Nicaterras wintereditie op vrijdag 18 januari op Santo Tomásplein

maandag, 14 januari, 2019

Op vrijdag 18 januari toveren de Nicajongeren het Santo Tomásplein aan de Wereldwinkel om tot een gezellig winterterras. Naast warme dranken, fairtrade drankjes, jenever en Flor de Caña kan je er ook smullen van lekkere pannenkoeken. Iedereen is welkom tussen 17 en 23.30 uur. De opbrengst gaat naar projecten in onze zusterstad Santo Tomás in Nicaragua.

 

‘Krokken tegen kanker’ op zondag 17 februari in Ten Hove

vrijdag, 11 januari, 2019

Steun jij de Molse teams die deelnemen aan de 1.000 km voor Kom op tegen Kanker? Kom dan lekkere croques eten op zondag 17 februari van 11.30 tot 14.30 uur in het lokaal dienstencentrum in Ten Hove. Met een croque Boonen, Bettini en Van Lierde biedt het team elke bezoeker iets lekkers aan. Inschrijven doe je voor 13 februari via www.gemeentemol.be/krokkentegenkanker. Iedereen welkom!

 

Kherbache en Gennez trekken lijsten voor sp.a in provincie Antwerpen, Beels duwt Vlaams

vrijdag, 11 januari, 2019

Het Antwerpse ledencongres van sp.a bevestigde zonet Yasmine Kherbache als federaal lijsttrekker en Caroline Gennez als Vlaams lijsttrekker bij de komende verkiezingen. Jinnih Beels duwt de Vlaamse lijst. De Antwerpse leden spraken zich vanavond uit over de topplaatsen van de lijsten, die ook opvallend veel nieuwkomers bevatten.

Vijftigtal zieke paardenkastanjes in Wezelhof worden vervangen door haagbeuk

donderdag, 10 januari, 2019

Midden januari start het gemeentebestuur met het vervangen van een vijftigtal zieke paardenkastanjes in de woonwijk Wezelhof. Na het rooien van de bomen door de groendienst, zal een aannemer in februari alle stronken wegfrezen en het eerstvolgende plantseizoen nieuwe zuilvormige haagbeuken aanplanten.

 

De betrokken bomen werden de afgelopen jaren geteisterd door de paardenkastanjemineermot en de paardenkastanjebloedingsziekte, waardoor de bomen verzwakt waren. Na het verwijderen van de bomen, wordt naar analogie van de nieuwe bomen in Wezelhof tussen huisnummers 1 en 20, opnieuw gekozen voor de haagbeuk in zuilvorm.

           

Voor Maarten en Stefanie is oncologische zorg in de regio belangrijk

 
00:00
donderdag, 10 januari, 2019

ZNK-ziekenhuizen bundelen kennis in Netwerk Oncologie Kempen

Steps On Fire voelt zich trots

Steps On Fire voelt zich trots Foto: Yvo Geerts
donderdag, 10 januari, 2019

Vrijdag hebben de deelnemers en organisatoren leden van Steps On Fire een zeer mooi bedrag mogen schenken aan Help Brandwonden Kids.

De 4e editie van Steps On Fire heeft € 19.856,28 opgebracht!

Dank je wel aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt. Wil je weten wat Help Brandwonden Kids o.a. doet met deze schenking, neem een kijkje op https://www.helpbrandwondenkids.be

Pagina's