Info-Mol

Zet je vereniging, handelszaak of foodtruck in de kijker op de nieuwe kerstmarkt

maandag, 16 september, 2019

Het gemeentebestuur biedt verenigingen, handelaars en foodtrucks de kans om een standje uit te baten op onze gezellige, vernieuwde kerstmarkt. Deze vindt plaats op zaterdag 21 en zondag 22 december op de parking van ’t Getouw, Molenhoekstraat 2. Inschrijven doe je via www.gemeentemol.be/inschrijvenkerstmarkt.

 

We zorgen dit jaar voor een tweedaagse kerstmarkt met houten chalets. In tegenstelling tot de vorige jaren mogen nu niet alleen verenigingen, maar ook handelaars en foodtrucks deelnemen aan deze gezellige markt. We hopen op een divers aanbod vol kerstgevoel!

Ken jij nog een leegstaande en verwaarloosde bedrijfsruimte?

maandag, 16 september, 2019

Van 16 september tot en met 16 oktober krijgen al onze inwoners de kans om de inventaris van leegstaande en verwaarloosde bedrijfsruimtes aan te vullen. Op dit moment telt deze inventaris voor onze gemeente veertien bedrijfsruimtes. Een volledige en up-to-date inventaris is voor de Vlaamse overheid belangrijk om de leegstandsheffing correct te innen. Je kan de voorlopige inventaris bekijken op www.gemeentemol.be.

Theaterstuk ‘Posterloo’ zoekt helpende handen voor en achter de schermen!

maandag, 16 september, 2019

Altijd al eens deel willen uitmaken van een bruisend theatergezelschap? Ootello pakt in februari en maart 2020 opnieuw uit met een grote productie van eigen hand: ‘Posterloo’. Het gemeentebestuur roept op om je te komen uitleven voor of achter de schermen. Acteurs, decorbouwers, kapsters, kleermakers, schminkers, techniekers, … melden zich aan via info@ootello.be

Nederlandstalige babbelkousen gezocht voor begeleiding anderstalige kinderen

maandag, 16 september, 2019

Ben je een babbelkous die goed Nederlands spreekt? Kan je je gedurende één schooljaar wekelijks een uurtje tijd vrijmaken? Investeer dan in de toekomst van anderstalige kinderen in onze gemeente! Stel je kandidaat als vrijwilliger voor het project Babbelkousje bij de dienst samenlevingsopbouw via 014 33 15 73 of samenlevingsopbouw@gemeentemol.be

Maak kans op een jaar lang gratis ruitenwasser dankzij wedstrijd tegen zwerfvuil

maandag, 16 september, 2019

Stoor jij je ook zo aan zwerfvuil? Hang dan de affiche ‘Zonder Zwerfvuil Straat’ voor je raam. Hoe meer affiches er hangen, hoe duidelijker de boodschap dat zwerfvuil niet kan. Doe mee aan de wedstrijd via www.iok.be/zonderzwerfvuilstraat en misschien ben jij wel één van de tien gelukkigen die in 2020 de ramen niet zelf moet poetsen.

 

Wegens succes wordt de wedstrijd ‘Zonder Zwerfvuil Straat’ herhaald. De ‘Zonder Zwerfvuil Straat’-affiches doken vorig jaar op achter heel wat Kempense ramen. Dit jaar willen we het nog beter doen.

 

Hoe doe je mee aan de wedstrijd?

Winkels Centrum open op zondagnamiddag tijdens Herfst-Opendeurdagen

maandag, 16 september, 2019

Ontdek de nieuwste najaarscollecties tijdens de Herfst-Opendeurdagen. De handelaars van het Centrum verwelkomen je zowel op zaterdag 21 áls op zondag 22 september. Let wel, zondag zijn de winkels open van 13 tot 18 uur. Combineer je uitstap bijvoorbeeld met een bezoek aan de dierenmarkt op zondag, een hapje en een drankje in de horecazaken, een wandeling langs de Nete,… en je hebt meteen een mooie mix voor een geslaagd dagje uit.

 

Tijdelijke verkeersmaatregelen voor feest 60 jaar Zilvermeer op 21 september

maandag, 16 september, 2019

Voor de festiviteiten rond 60 jaar Zilvermeer wordt op zaterdag 21 september een aantal tijdelijke verkeersmaatregelen ingevoerd. Van 11 tot 23 uur geldt een snelheidsbeperking van 30 km/uur in de Zilvermeerlaan, tussen beide bogen van het Zilvermeer. Parkeren op de vrije berm/fietspad wordt ook toegestaan in de Zilvermeerlaan, tussen beide bogen van het Zilvermeer, op voorwaarde dat de parkings 1 en 2 (langs de Zilvermeerlaan) volledig volzet zijn. Voor fietsers geldt een doorgangsverbod in de Zilvermeerlaan, zij volgen de omleiding langs het fietspad Kanaalplas.

Historisch gekruide wilde plantenwandeling in Centrum op zondag 22 september

maandag, 16 september, 2019

Wandel op zondag 22 september mee met een historisch gekruide eetbare wilde plantenwandeling langs de Nete en een stukje groen in het Centrum. De groep vertrekt samen met een herborist om 14 uur aan de dienst toerisme, Markt 1a, voor een korte wandeling van amper 1,50 km. Deelnemen kost 5 euro. Je mag met vrijetijdscheques betalen. Vooraf inschrijven via molse.gidsenkring.be.

 

Blind(sports)date Mol op 2 oktober

Blind(sports)date Foto: parantee-psylos
maandag, 16 september, 2019

Laat je verrassen op de Blind(sports)date in Mol

Woensdag 2 oktober is Sporthal Den Uyt in Mol het decor voor de Blind(sports)date van Gsportfederatie Parantee-Psylos. Blinde en slechtziende sporters kunnen er proeven van allerlei sportinitiaties.

Deelnemers kunnen er kennismaken met gymnastiek, duiken, goalbal, torbal, showdown, karate en dans. De sportdag is een samenwerking met Licht en Liefde, de sportdienst van Mol, OCMW Mol en VIGE Mol.

Breng je sportclub naar school

maandag, 16 september, 2019

Op woensdag 18 september roepen Sport Vlaanderen en MOEV alle leerlingen op om in de outfit van hun sport(club) naar school te komen. Jongeren in sportkledij fungeren op die manier als ambassadeurs voor hun sport(club).
Uit onderzoek blijkt immers dat vrienden en vriendinnen één van de belangrijkste redenen zijn om voor een bepaalde sport(club) te kiezen.

Pagina's