Info-Mol

Restaurant lokaal dienstencentrum gesloten op donderdag 27 september

vrijdag, 21 september, 2018

Op donderdagmiddag 27 september is het restaurant van het lokaal dienstencentrum in Ten Hove uitzonderlijk gesloten. Op deze dag organiseert Ten Hove een activiteit speciaal voor de bewoners waardoor we de normale dienstverlening niet kunnen garanderen. Vanaf vrijdag 28 september kan iedereen opnieuw genieten van een heerlijke warme maaltijd.

Vraag je school- en studietoelage nu aan

vrijdag, 21 september, 2018

Velen vergeten het of durven het niet te vragen. Nochtans heeft één op vier leerlingen recht op een school- en studietoelage vanaf de eerste kleuterklas. Een toelage levert een mooie bijdrage om de kosten in het kleuter, lager, secundair en hoger onderwijs draaglijk te maken. Wil je weten of jij recht hebt op een school- en studietoelage? Vraag deze nu aan via www.studietoelagen.be.

 

Bij de volgende instanties kan je terecht voor hulp bij het invullen van de aanvraag:

Rozenberg tijdelijk afgesloten voor plaatsen bouwkraan op donderdag 27 september

vrijdag, 21 september, 2018

Op donderdag 27 september is Rozenberg ter hoogte van huisnummer 19 tussen 9 en 11.30 uur ongeveer een uur afgesloten voor alle verkeer, uitgezonderd voetgangers en fietsers. Dit voor het plaatsen van een bouwkraan op een bouwwerf. Voetgangers en fietsers steken ter hoogte van de werf de straat over om veilig te passeren. Verkeer komende van Ginderbuiten/Gompel volgt de omleiding via Leenhofstraat en Statiestraat. Kom je van de Voogdijstraat, dan volg je de omleiding via Kloosterstraat – Lakenmakersstraat – Corbiestraat – Statieplein en Statiestraat.

 

Informatieavond over renovatieproject Residentiewijk SCK-CEN en Vito

woensdag, 19 september, 2018

SCK-CEN en Vito organiseren op donderdag 20 september tussen 18 en 20 uur een informatieavond over de verbouwing van de zogeheten Residentiewijk aan Boerentang. Deze bijzondere woonwijk in modernistische stijl werd gebouwd in de jaren ’50 van vorige eeuw en wordt in verschillende fases gerenoveerd door de bouwfirma Group Cordeel. Tijdens de informatieavond in de grote zaal van het Lakehouse (Boeretang 201) krijg je alle informatie over het bij het gemeentebestuur ingediende bouwdossier.

Hang een huisdiersticker op je raam om brandweerlui te verwittigen

woensdag, 19 september, 2018

Zijn er bij brand nog huisdieren in je woning? Om de brandweer te informeren, hang je best een huisdiersticker aan je raam. Je kan deze gratis afhalen aan de informatie- en onthaalbalie in ’t Getouw, Molenhoekstraat 2.

 

Het is belangrijk dat als je woning brand zou vatten, de brandweer op de hoogte is van de aanwezigheid van huisdieren. Haal daarom je sticker op in administratief centrum ’t Getouw of bestel hem via het e-formulier en hang hem op een zichtbare plaats (een raam in de voorgevel, op je brievenbus, …). Met een watervaste stift schrijf je vooraan op de sticker welke dieren aanwezig zijn.

 

Bevolkingsdienst open op zondag 23 september voor registratie orgaandonoren

woensdag, 19 september, 2018

Op 23 september kunnen inwoners zich uitzonderlijk op zondag laten registreren als orgaandonor bij de bevolkingsdienst in ’t Getouw, Molenhoekstraat 2. Het gemeentebestuur steunt zo de grote sensibiliseringsactie die op 18 september door ‘Make Belgium Great Again ’ op VTM, op poten werd gezet. Wil jij je registreren? Dan ben je welkom tussen 13 en 16 uur. Eén orgaandonor kan meerdere levens redden. Maak er werk van!

 

Zesdelige lessenreeks ‘Familiekunde voor beginners’, inschrijven tot 1 oktober

woensdag, 19 september, 2018

Op 11 oktober start een zesdelige lessenreeks ‘Familiekunde voor beginners’. De lessen vinden telkens plaats op donderdag van 18 tot 20 uur in ’t Getouw, Molenhoekstraat 2, vergaderzaal 4. Deelnemers betalen 40 euro. Inschrijven kan tot 1 oktober bij de dienst erfgoed of via archief@gemeentemol.be, 014 33 09 71.

 

Volgende onderwerpen komen tijdens de cursus aan bod:

·        Hoe maak ik mijn familiegeschiedenis?

Verkoop eigen tweedehands boeken, cd’s, dvd’s tijdens grote boekenverkoop bib

woensdag, 19 september, 2018

Op zaterdag 13 oktober kan je als particulier je eigen boeken, cd’s, dvd’s verkopen tijdens de jaarlijkse boekenverkoop van de bib. Interesse? Reserveer dan voor 1 oktober een tafel via bibliotheek@gemeentemol.be, 014 33 07 64 of aan de balie van de bib en betaal een voorschot van 5 euro. Let op! De plaatsen zijn beperkt.

 

Politiek debat ouderenbeleid op 4 oktober in ecocentrum De Goren, schrijf nu in!

dinsdag, 18 september, 2018

Op donderdag 4 oktober is iedereen welkom op het politiek debat ouderenbeleid. Dit vindt plaats van 8.30 tot 12 uur in ecocentrum De Goren, Postelsesteenweg 71. Weet waarvoor je kiest op zondag 14 oktober, mis dit debat niet! Schrijf nu in aan de balie van het lokaal dienstencentrum in Ten Hove, 014 33 16 00, dienstseniorenplus@gemeentemol.be of via www.gemeentemol.be.

 

De groep ouderen groeit sterk en is heel divers. Van vlotte jong gepensioneerden tot krasse 100-plussers. Van vrijwillige all-rounders tot zwaar zorgafhankelijken. Van geboren Mollenaren tot nieuwkomers.

De stop eruit! Afscheid nemen van het overdekt zwembad Den Uyt voor kinderen

dinsdag, 18 september, 2018

In de weken voor het slopen van het oude overdekte zwembad Den Uyt (Rode-Kruislaan 20) organiseert de sportdienst nog tal van leuke activiteiten. Op 1 november gaat het overdekt zwembad zoals we het kennen voor altijd dicht. Het maakt plaats voor een nieuw modern exemplaar. De sportdienst organiseert vanaf 22 september overdag verschillende momenten waarop alle kinderen nog een laatste keer kunnen plonsen. Je betaalt telkens 1 euro inkom.

 

22 september en 6 oktober: kinderdisco!

Kom je dancemoves uittesten samen met discobar Zwanzibar. De leukste kinderliedjes spelen terwijl alle kinderen in het zwembad mogen ravotten!

Pagina's