Info-Mol

Gratis kleurrijk bib-tasje voor volwassen leden bibliotheek

woensdag, 20 maart, 2019

Bij het begin van de lente steekt de volwassenenafdeling van de bibliotheek in een nieuw jasje en daar zijn we best fier op! De bib heeft daarom voor elk volwassen lid een leuke en praktische attentie. Ben je lid van onze bibliotheek en ben je minimum 18 jaar? Meld je dan tussen 21 maart en 21 juni 2019 aan de balie van de bib met je lenerspas of eID en ontvang een kleurrijk bib-tasje (één tasje per persoon, zolang de voorraad strekt).

 

Lezing op 28 maart: ‘Bevrijding, collaboratie en repressie: geschiedenis en herinnering’

woensdag, 20 maart, 2019

Op donderdag 28 maart organiseert de bibliotheek in ’t Getouw, Molenhoekstraat 2, een lezing door historicus Koen Aerts met als titel ‘Bevrijding, collaboratie en repressie: geschiedenis en herinnering’. Je bent welkom om 20 uur. De lezing kost 2 euro, inclusief drankje.

Gratis voordracht ‘Dipje, depri of iets anders aan de hand?’ op 4 april

woensdag, 20 maart, 2019

Op donderdag 4 april ben je welkom op een gratis voordracht over dipjes en depressies bij jongeren. Deze vindt plaats om 19.30 uur in de Robianozaal van school Rozenberg, Rozenberg 2. Interesse? Inschrijven kan tot en met 1 april via 014 33 15 50 of rob.philipsen@gemeentemol.be.

 

Spreker is Lieve Swinnen, een befaamd kinder- en jeugdpsychiater die elke dag kinderen en jongeren ontvangt met psychische problemen als depressie, angsten, druk gedrag of contactstoornissen.

 

Jongeren aan de antidepressiva

Verplichte enkelrichting op parcours Zuidkempense Pijl op zondag 24 maart

dinsdag, 19 maart, 2019

De verkeersdienst voert extra verkeersmaatregelen in tijdens de wielerwedstrijd Zuidkempense Pijl op zondag 24 maart. Zo geldt die dag tussen 12.30 en 19 uur enkelrichting op bijna het hele parcours. De organisatoren brengen de bewoners van de straten waar tijdelijke verkeersmaatregelen worden ingevoerd tijdig op de hoogte.

 

Met het invoeren van een verplichte rijrichting vermijdt de verkeersdienst dat er verkeer in de tegenrichting van de wielrenners rijdt. Dit heeft voor bepaalde inwoners tot gevolg dat ze bij het wegrijden of naderen van hun woning mogelijk een klein stukje moeten omrijden.

 

Parcours enkelrichting

Spoorwegovergang Haag – Sint-Odradastraat ’s nachts afgesloten van 23 op 24 maart

dinsdag, 19 maart, 2019

Vanaf zaterdag 23 maart (22 uur) tot zondag 24 maart (6 uur) is de spoorwegovergang Haag – Sint-Odradastraat in Millegem afgesloten voor alle verkeer. De maatregel is nodig voor het uitvoeren van onderhoudswerken aan het spoor door spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel.

 

2 werven voor Voorzitter VZW Speelplein Galbergen

dinsdag, 19 maart, 2019

Na meer dan 10 jaar van plannen, onderhandelen en budgetteren, werd de bouw van een nieuw kampgebouw op domein Galbergen vorige week aangevat. Voor Bart Vanmarcke, voorzitter van de VZW Speelplein Galbergen, is dit niet de enige ‘werf’: hij staat immers op de 13e plaats van de Vlaamse Open Vld lijst provincie Antwerpen. Ook gemeenteraadslid Hans Schoofs (plaats 31 Vlaams), afdelingsvoorzitter Nurcan Kurnaz (plaats 11 Federaal) en gemeenteraadslid Bas Van Olmen (plaats 19 Federaal) kleuren de Open Vld kieslijsten.

Meters en peters gezocht voor kippen perceel hoek Corbiestraat/Boomgaardstraat

kip Foto: TVMol
dinsdag, 19 maart, 2019

Het gemeentebestuur zoekt meters en peters die een wilde kip of haan willen adopteren die momenteel rondscharrelt op het braakliggend perceel hoek Corbiestraat/Boomgaardstraat. Wil jij één van deze dieren een diervriendelijke toekomst bezorgen? Vul dan voor 20 april het e-formulier in via www.gemeentemol.be > e-loket > meters of peters kippen, aanmelding. De adoptie is gratis.

 

Het Natuurhulpcentrum vzw (Opvangcentrum voor zieke en gewonde wilde dieren) zal de kippen en hanen vangen. Daarna gaan ze tijdelijk naar een pluimveeopvang in Meerhout waar ze gecontroleerd worden en een behandeling krijgen tegen parasieten.

Begeleid bezoek ‘Van kloosterapotheek tot modern labo’ op zaterdag 30 maart

maandag, 18 maart, 2019

Breng op zaterdag 30 maart een boeiend bezoek aan de kruidentuin van de abdij van Postel onder begeleiding van een herborist. Inschrijven is mogelijk tot en met 22 maart. We verwelkomen je om 14 uur aan het wit poortgebouw bij de ingang van de abdij. De deelnameprijs bedraagt 5 euro, ter plaatse te betalen. Reserveren is verplicht.

 

Wielerwedstrijd ‘Zuidkempense Pijl - Grote Prijs Wilfried Peeters’ op 24 maart

maandag, 18 maart, 2019

Op zondag 24 maart rijden eliterenners zonder contract en beloften de 57ste ‘Zuidkempense Pijl  - Grote Prijs Wilfried Peeters’. De renners vertrekken om 13.30 uur aan Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer (Zilvermeerlaan 2) voor twee grote omlopen van 33 km en acht plaatselijke omlopen van 11,3 km. De renners passeren telkens de officiële start- en aankomstplaats aan Café Smetje, Sluis 180. Meer info en het parcours vind je op www.zuidkempensepijl.be.

 

Voorstelling Stabat Mater Dolorosa op 23 en 24 maart in kerk Gompel

maandag, 18 maart, 2019

Op 23 en 24 maart brengt Exultans, het koor van de Academie voor Muziek en Woord, de voorstelling Stabat Mater Dolorosa. Dit vindt plaats in de kerk van Gompel, Onze Lieve Vrouwstraat 86, op zaterdag om 19.30 uur en op zondag om 15 uur. De deuren openen een half uur vooraf. Tickets kosten 10 euro in voorverkoop of 12 euro aan de kassa. Gratis met leerlingenpas Academie voor Muziek en Woord. Reserveren kan via koorconcertacademie@hotmail.com.

 

Pagina's