Info-Mol

Tv-opnames ‘Ketnet Zomertour’ op 28 juli later te zien op Ketnet. Wees erbij!

vrijdag, 13 juli, 2018

Goed nieuws! De Ketnet Zomertour die op zaterdag 28 juli in onze gemeente neerstrijkt, wordt voor tv opgenomen en later uitgezonden op Ketnet. Een extra reden dus om erbij te zijn. Misschien zien we jou dan binnenkort wel op tv. Deze spetterende namiddag vindt plaats van 14 tot 18 uur op het Rondplein en het Santo Tomásplein. Je kan er op de foto gaan met Ketnet-artiesten, meedoen aan supercoole spelletjes en genieten van een fantastische show met je favoriete Ketnet-gezichten!

 

Drie Molse schepenen voeren de sp.a lijst aan

sp.a Mol top 3 van de lijst Foto: sp.a Mol
vrijdag, 13 juli, 2018

2012 was voor sp.a Mol een keerpunt. Na 12 jaar oppositie voeren, maakten we weer deel uit van de bestuursploeg. “We brandden van ideeën”, zegt lijsttrekker en schepen van lokale economie, buitenschoolse kinderopvang, onderwijs en toerisme Kathleen Deckx. “Nu kijken we terug op heel wat realisaties, maar het werk is nog niet af. We staan met een sterke ploeg klaar om verder te werken.” Op 2 staat schepen van mobiliteit, cultuur, energie en wonen Paul Vanhoof. Tomas Sergooris, schepen van personeel, jeugd, ontwikkelingssamenwerking, gelijke kansen, armoedebestrijding en sociaal beleid vervolledigt de top 3.

Online inschrijven tijdens vakantieperiode voor kunstacademies

donderdag, 12 juli, 2018

Tijdens de vakantieperiode kan je online inschrijven voor de kunstacademies. Voor de Academie voor Beeldende Kunsten doe je dat via www.abkmol.be > inschrijven, voor de Academie voor Muziek en Woord via www.gemeentemol.be/AMW > inschrijven. Vanaf maandag 27 augustus ben je ook welkom op de secretariaten. Zin om je creativiteit te prikkelen? Schrijf dan snel in!

 

Geleide fietstocht naar sas 9 in Geel op woensdag 18 juli

donderdag, 12 juli, 2018

Je houdt van fietsen in een groene omgeving? Op woensdag 18 juli rijden we richting sas 9 in Geel, een tocht van ongeveer 50 kilometer. Deelnemen kost 15 euro, voor vertrek te betalen in het ecocentrum. Lunch, gids en verzekering zijn inbegrepen. Je start in groep om 10 uur aan ecocentrum De Goren, Postelsesteenweg 71. Vooraf inschrijven want het aantal deelnemers is beperkt (max. 40 personen).

 

De fietstochten worden begeleid door een gids. Telkens trekken we er een hele dag op uit in de Kempen. ’s Middags is een lunch voorzien. Onderweg kom je langs plekjes die nauwelijks gekend zijn. Omstreeks 17 uur eindigt de tocht telkens aan het ecocentrum.

 

Corbiestraat afgesloten voor, tijdens en na halve finale Rode Duivels

maandag, 9 juli, 2018

Om de veiligheid te garanderen voor, tijdens en na de halve finale van de Rode Duivels tegen Frankrijk geldt op dinsdag 10 juli een doorgangs- en parkeerverbod (uitgezonderd fietsers) in de Corbiestraat vanaf het Rondplein tot het Baron van Eetveldeplein. De maatregel gaat in na het einde van de dinsdagmarkt en duurt tot woensdagochtend 11 juli om 6 uur.

Kom tot rust in de kruidentuin van abdij Postel op donderdag 19 juli

maandag, 9 juli, 2018

Op donderdag 19 juli neemt de Molse Gidsenkring je mee op ontdekking in de kruidentuin van de abdij van Postel. De groep verzamelt om 14 uur aan het witte poortgebouw van de norbertijnenabdij, Abdijlaan 16. De deelname is gratis. Inschrijven is niet nodig. De activiteit eindigt omstreeks 16 uur.

 

Samen gaan we op zoek naar de verhalen achter de kruiden, hoe de indianen rode zonnehoed gebruikten bij slangenbeten, de passiebloem te mooi leek om waar te zijn, er rond het midzomervuur gedanst werd en ginseng nog steeds de ruimte in gestuurd wordt. Ook in het pesthuisje waren de kruiden niet weg te denken en wat zou bier zijn zonder kruiden… ?

 

Animatie op de zondagse dierenmarkt 15 juli

maandag, 9 juli, 2018

Op zondag 15 juli trakteert het gemeentebestuur tussen 9.30 en 12 uur de kleinste bezoekers van de zondagse dierenmarkt op extra animatie in het thema ‘circus’. Je spruit kan zich uitleven op springkastelen, zich laten grimeren of een heuse (nep)tattoo laten zetten. Er is ook een ballonnenclown aanwezig die de gekste creaties maakt. Bovendien leren circusartiesten van circusatelier 't Sirk uit Mol kinderen de coolste dingen aan! De markt vindt plaats in de Corbiestraat en Rondplein van 8 tot 12 uur.  Een gezellige uitstap voor het hele gezin!

Grootse schapenkudde van vzw Kemp begraast oevers Kanaalplas vanaf 11 juli

maandag, 9 juli, 2018

Vanaf woensdag 11 tot en met vrijdag 13 juli zorgen meer dan 250 schapen voor heel wat spektakel langs de oevers van de Kanaalplas. Vzw Kemp zet in opdracht van het gemeentebestuur de schapenkudde in om de oevers van de Kanaalplas af te grazen. Een belevenis op zich en een unieke kans om de echte Kempische heideschapen aan het werk te zien.

 

Tijdens het weekend van 14 en 15 juli gaat de kudde voor Natuurpunt de berg op van het heidegebied ’t oud stort. Op maandag 16 juli keren de schapen terug naar de Kanaalplas. Dinsdagnamiddag 17 juli komen ze aan op domein Zilvermeer waar ze blijven tot vrijdagnamiddag 20 juli. Daarna zet de kudde de tocht verder richting Sibelco.

Mol Feest! biedt specifieke faciliteiten voor bezoekers met beperkte mobiliteit

donderdag, 5 juli, 2018

Iedereen is welkom op Mol Feest!, ook bezoekers met een beperkte mobiliteit. Samen met de stichting ‘Inter’ levert Mol Feest! op donderdag 23 augustus extra inspanningen om dit festival ook voor hen toegankelijk te maken. Een rolstoelpodium, toegankelijk sanitair en Inter-vrijwilligers om te assisteren waar nodig, werken de drempel om naar dit feestje te komen, weg. Wil je graag gebruik maken van deze specifieke faciliteiten? Laat het ons weten en reserveer een plaatsje via molfeest@inter.vlaanderen.

 

Pagina's