Info-Mol

Openbaar onderzoek naar bouwproject met 14 appartementen in Sluis

donderdag, 24 mei, 2018

Van 30 mei tot en met 28 juni 2018 loopt een openbaar onderzoek naar een bouwproject met 14 appartementen in de dorpskern van Sluis. Het project omvat ook de integratie van de gevel van het oude verenigingenlokaal van de Sint-Jozefsgilde. De rest van het gebouw wordt afgebroken. Het woonproject omvat drie losstaande bouwvolumes die worden gerealiseerd op meerdere percelen grenzend aan Sluis en de Sint-Bernardusstraat.

Tijdelijke verkeersmaatregelen voor wielerwedstrijd op dinsdag 29 mei in Rauw

donderdag, 24 mei, 2018

Op dinsdag 29 mei gelden tussen 18 en 22 uur in Rauw tijdelijke verkeersmaatregelen voor de wielerwedstrijd elite zonder contract. De maatregelen zijn nodig om de veiligheid van de deelnemers en de toeschouwers te garanderen. De bewoners van de straten waar tijdelijke verkeersmaatregelen worden ingevoerd, worden door de organisatoren tijdig verwittigd. De wedstrijd start om 18.30 ter hoogte van Kiezelweg 181 en eindigt omstreeks 21.30 uur.

Volgende tijdelijke verkeersmaatregelen gelden op 29 mei tussen 18 en 22 uur:

Verenigingen of clubs gezocht voor uitbaten drankstand openluchtfilms

woensdag, 23 mei, 2018

Cultuurcentrum ’t Getouw zoekt verenigingen of clubs die tijdens de openluchtfilms op vrijdagen 6 en 20 juli, en 3 en 17 augustus de drankstand willen uitbaten. Wie belangstelling heeft, neemt voor 15 juni contact op met het cultuurcentrum.

Heraanleg voetpaden Rozenberg vanaf maandag 4 juni

woensdag, 23 mei, 2018

Maandag 4 juni start een aannemer in opdracht van het gemeentebestuur met het heraanleggen van de voetpaden in de Rozenberg. De volledige opdracht is normaal gezien afgerond voor midden juli.

Kaas- en streekproductenmarkt abdij Postel op zondag 27 mei

woensdag, 23 mei, 2018

KVVV Mol nodigt je op zondag 27 mei uit op de jaarlijkse Kaas- en streekproductenmarkt. Deze vindt plaats van 10 tot 17 uur aan de abdij van Postel, Abdijlaan. Maar liefst 35 kraampjes, waaronder ook heel wat kaasproducenten uit Vlaanderen en Wallonië, nemen hun plaats in op de binnenkoer van de abdij. Kom langs en maak kennis met een grote diversiteit aan streekproducten. Doorlopend wordt er ook een film getoond van de abdij en geniet je van de klanken van de beiaard. Kijk vanachter het raam in de rijpingsruimte van de kaasmakerij en neem plaats op het terras met een lekker Postelbiertje. De toegang is gratis. Er zijn extra parkeermogelijkheden voorzien.

Koen Dillen op 2de plaats voor de N-VA bij provincieraadsverkiezingen.

Mireille Colson en Koen Dillen Foto: N-VA Mol
woensdag, 23 mei, 2018

Koen Dillen bekleedt op 14 oktober 2018 de 2de plaats op de N-VA-lijst bij de provincieraadsverkiezingen in het arrondissement Turnhout. Hierdoor wordt het Mols provincieraadslid beloond voor zijn inzet tijdens de voorbije 6 jaar. Hij krijgt de 2de plaats na fractievoorzitter in de provincieraad Mireille Colson uit Herselt.

Koen Dillen is 56 jaar oud en huisarts van beroep. Hij is getrouwd en heeft 4 volwassen kinderen: twee adoptiezonen en twee dochters. Hij is ook grootvader van een mooie kleindochter. Koen is een echte sportman, die regelmatig gaat fietsen en fitnessen. Ook alpinisme is hem niet vreemd. Politiek legt hij zich vooral toe op welzijn, sociale zaken, energie, sport, gezondheidszorg en milieu.

Vrije inschrijvingsperiode scholen start op dinsdag 5 juni

dinsdag, 22 mei, 2018

Op dinsdag 5 juni vanaf 9 uur start de vrije inschrijvingsperiode op de scholen. Is je kind geboren in 2016? Of kies je een nieuwe school voor je kind? En is je kind nog niet ingeschreven? Dan maak je gebruik van deze vrije inschrijvingsperiode. Je gaat tijdens de schooluren naar de school waar je je kind wenst in te schrijven. De vrije plaatsen verschijnen op maandag 4 juni op www.gemeentemol.be/aanmeldenscholen.

Beurtelings verkeer in Graaf de Broquevillestraat vanaf maandag 28 mei

dinsdag, 22 mei, 2018

Vanaf maandag 28 mei geldt voor vermoedelijk enkele dagen beurtelings verkeer in de Graaf de Broquevillestraat ter hoogte van slagerij Bastiaens. Het beurtelings verkeer is noodzakelijk voor een lokale herstelling aan het voetpad en een rioolinspectie in opdracht van Pidpa Hidrosan. Wanneer er bij de inspectie technische problemen opduiken, zullen meteen ook de nodige herstellingen gebeuren. Uiterlijk duurt de hinder tot 1 juni, afhankelijk van de resultaten van de inspectie en de vereiste herstellingen. Het probleem situeert zich in het voetpad op de hoek van de Graaf de Broquevillestraat met de Edmond van Hoofstraat.

Zomerprogramma Grabbelpas vanaf 22 mei online via www.gemeentemol.be

dinsdag, 22 mei, 2018

Benieuwd naar wat Grabbelpas of Swap tijdens de zomervakantie voor jou in petto heeft? Bekijk alle activiteiten online vanaf dinsdag 22 mei via www.gemeentemol.be/grabbelpas of download de pdf. Interesse en wil je inschrijven? Zorg dan dat je tegen de grote inschrijvingsdag van maandag 11 juni juni een gebruikersnaam en wachtwoord aanmaakt via het online inschrijvingsprogramma. Vanaf 22 mei start eveneens de verdeling van het overzichtsboekje via de Molse scholen.

                         

Op welk nummer woon jij? Vraag gratis reflecterend huisnummer aan

dinsdag, 22 mei, 2018

Een huisnummer dat duidelijk zichtbaar is van op straat redt mensenlevens. Het gemeentebestuur roept samen met de hulpdiensten alle inwoners op om hun huisnummer duidelijk zichtbaar te bevestigen. Je hangt het huisnummer bij voorkeur rechts van je voordeur. Als dit niet zichtbaar is op straat, bevestig je een extra nummer aan je brievenbus. Heb jij geen duidelijk huisnummer? Vraag er dan gratis één aan via www.gemeentemol.be/gratishuisnummer. Enkele dagen later valt het huisnummer in je brievenbus.

 

Pagina's