Open Vld+ wil meer veiligheid in Molse stationsbuurt.

dinsdag, 12 maart, 2019

Hans Schoofs, fractieleider van Open Vld+ pleitte op de gemeenteraad van maandagavond voor meer veiligheid in de Molse stationsbuurt. De incidenten en de (kleine) criminaliteit bereikten met een recente steekpartij een triest hoogtepunt, aldus Schoofs. Daarom pleit hij voor meer controle en politieactie in de omgeving van het Molse station.

De Molse stationsbuurt is, net als vele stationsbuurten, een uitnodigende plek voor hangjongeren en kleine criminaliteit. Reeds langere tijd worden er op regelmatige basis controles en razzia's gehouden. De situatie verbetert er niet echt op volgens Schoofs. De recente steekpartij is een illustratie van de ernst van de situatie. Ook druggebruik en openbare dronkenschap is er meer dan op andere plekken waar te nemen. Nu de winter voorbij is, zien we weer meer mensen opduiken die zichtbaar dronken een ganse dag op het plein vertoeven. Dit doet het imago van deze buurt geen goed. Vele kinderen passeren hier dagelijks op weg naar school. Dit geeft minstens een (subjectief) gevoel van onveiligheid. Ouders en Mollenaars drukken hun ongenoegen hierover uit bij mij.

Ook de toestand van de toezichtscamera's waren onderwerp van gesprek op de gemeenteraad. Hans Schoofs: "De Molse toezichtscamera's in de uitgangsbuurt (Corbiestraat) zijn inmiddels 8 jaar oud en de technologie is achterhaald. Ik noteer uit zijn antwoord dat burgemeester Caeyers toegeeft dat de straalverbinding van de camera's soms uitvalt en dat hij nieuwe camera's zal vragen aan de politiezone. "Ik zal daar nauwgezet op toezien." aldus nog Hans Schoofs, "Indien nodig moeten er ook camera's bijkomen op het Stationsplein, het wordt tijd om het imago van de Molse stationsbuurt op te poetsen."

Bron: 
Open Vld+