‘Kunstvervalsingen doorgelicht: echt of fake?’ op 19 oktober, vooraf inschrijven

dinsdag, 12 oktober, 2021

Cultuurcentrum ’t Getouw organiseert in samenwerking met het Jakob Smitsmuseum op dinsdag 19 oktober de lezing ‘Kunstvervalsingen doorgelicht: echt of fake?’. Deze vindt plaats van 19.30 tot 21.30 uur in het Jakob Smitsmuseum, Sluis 155a. Deelnemen kost 15 euro, ook vrijetijdscheques worden aanvaard. Vooraf reserveren via www.getouw.be of aan de ticketbalie in Schouwburg Rex, Smallestraat 2.

Het kopiëren van kunstwerken mag dan al (bijna) zo oud zijn als de kunst zelf, de laatste jaren is er een toenemende belangstelling en alertheid voor kunstvervalsing. Deze lezing zoekt naar het grensgebied tussen kunst en misdaad en zoomt in op het fenomeen. Wat zijn de motieven van de vervalsers? Welke methoden gebruiken ze om hun werk geloofwaardigheid te verlenen? Hoe kunnen vervalsingen herkend worden? Welke kunstenaars worden het meest vervalst? Zijn kenners en verzamelaars soms te goedgelovig in hun speurtocht naar onontdekte topwerken?

 

Aan de hand van spraakmakende voorbeelden van meestervervalsers zoals Geert Jan Jansen, Han van Meegeren, Mark Landis en Shaun Greenhalgh krijg je een inkijk in de wondere wereld van de fake kunst. Begeleiding door Niels Klerkx in samenwerking met Amarant.

 

True Copy van BERLIN

Deze lezing sluit aan bij een theatervoorstelling die je museumbezoek voorgoed anders maakt: True Copy van BERLIN op dinsdag 26 oktober om 20.15 uur in Schouwburg Rex. Reserveren via www.getouw.be.

Meer info: 
Cultuurcentrum ’t Getouw
Jakob Smitsmuseum
014 31 74 35
Bron: 
SCHEPEN VOOR CULTUUR HILDE VALGAEREN