1000 euro voor elk Huis van het Kind voor spel en ontmoeting

donderdag, 30 januari, 2020

In een Huis van het Kind kunnen ouders en kinderen terecht voor alles rond opvoeden en opgroeien. Het is een samenwerking tussen organisaties die helpen met kinderopvang, gezondheidszorg, vrijetijdsaanbod, opvoedingsondersteuning, workshops en veel meer.

Ondertussen zijn er 224 Huizen van het Kind werkzaam in 294 gemeenten in Vlaanderen, en in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. In die Huizen van het Kind nemen Spel en Ontmoeting een steeds belangrijkere plaats in. Deze laagdrempelige activiteiten hebben hun doel en waarde op zich in het kader van sociale cohesie, maar maken ook van de Huizen van het Kind een levendiger geheel en maken de dienstverlening van het netwerk een stuk toegankelijker.
Om Spel en Ontmoeting een extra stimulans te geven is er nu een éénmalige subsidie van 1000 euro aan elk van de Huizen van het Kind om te investeren in speelmaterialen of in de aankleding van de ruimtes (bv. een speelhoek). Het gaat dus in totaal over een investering van 224 000 euro. Zo kondigde Vlaams minister Wouter Beke aan tijdens een bezoek aan het Huis van het Kind in Denderleeuw. Hij was daar te gast ter ere van de 100ste verjaardag van 'De Weeg', de voorloper van het consultatiebureau van Kind en Gezin.

Vlaams minister van Gezin Wouter Beke: "In zowat elke stad of gemeente is het Huis van het Kind dé plek voor alles wat te maken heeft met opvoeden en opgroeien. Met deze investering maken we het Huis van het Kind nog interessanter voor ouders en kinderen. Gezinnen moeten kunnen rekenen op alle hulp en advies. Op deze manier verlagen we verder de drempel voor hen."

Meer info: 
Vlaamse regering
Bron: 
Kabinet van de Vlaams minister van welzijn, volksgezondheid, gezin en armoedebestrijding