Aannemer moet huiswerk opnieuw doen voor verhoogd kruispunt F.S. Emsenslaan

maandag, 9 oktober, 2017

Het dit voorjaar aangelegde verhoogd kruispunt ter hoogte van de nieuwe verkaveling in de F.S. Emsenslaan vertoont al scheuren ter hoogte van de betonnen oprijstroken. Het gemeentebestuur betreurt dit ten zeerste en gaf de verantwoordelijke aannemer inmiddels de opdracht om de aanleg op eigen kosten deels te herdoen. De F.S. Emsenslaan gaat hiervoor drie weken dicht vanaf 16 oktober.

Het gemeentebestuur benadrukt dat een snelle heraanleg noodzakelijk is om later grotere problemen te vermijden. Pas bij de heraanleg zal duidelijk worden wat de scheurvorming in deze prefab betonelementen veroorzaakt. De heraanleg gebeurt op kosten van de verantwoordelijke aannemer.

Starten op 16 oktober

De heraanleg van de betonnen oprijstroken start maandag 16 oktober en duurt één week. Nadien volgt nog een noodzakelijke uithardingsperiode van twee weken. Pas na deze periode van drie weken mag er verkeer over zonder verder risico op schade.

Omleiding

Dit betekent dat de F.S. Emsenslaan ter hoogte van het verhoogd kruispunt drie weken volledig afgesloten blijft, ook voor fietsers en voetgangers. Een omleiding is voorzien via de Zuiderring – Postelsesteenweg – Kiezelweg. De buurtbewoners werden door het gemeentebestuur op de hoogte gebracht via een bewonersbrief.

Meer info: 
Bron: 
SCHEPEN VAN OPENBARE WERKEN HANS SCHOOFS EN SCHEPEN VAN MOBILITEIT PAUL VANHOOF