Bekijk de geschiedenis van uw dorp, stad of familie op Kempens Erfgoedportaal

Bekijk de geschiedenis van uw dorp, stad of familie op Kempens Erfgoedportaal Foto: TVMol
dinsdag, 9 februari, 2021

Drie Kempense erfgoedcellen en hun partners lanceren een nieuw online erfgoedportaal. Daar kunt u erfgoedinformatie van 80.000 beelden en 90.000 kranten uit en over de Antwerpse Kempen op één plek vinden. De website www.kempenserfgoed.be is het eerste erfgoedportaal in Vlaanderen dat zoveel verschillende databanken bundelt op een platform.

Wie vandaag online informatie over erfgoed wil zoeken, krijgt een veelvoud aan beelden en gegevens verspreid over verschillende databanken. Het Kempens Erfgoedportaal brengt daarom de voormalige erfgoedbanken Kempense Krantenbank, Erfgoedbank Noorderkempen en Kempens Erfgoed samen.

De inhoud van het Kempens Erfgoedportaal kan bovendien niet alleen verspreid worden via sociale media. Voor meer geavanceerde gebruikers kan iedere collectie, online tentoonstelling of zoekopdracht ingeplugd worden in andere websites. Dat gebeurt op dezelfde manier als met YouTube-filmpjes of Twitterberichten.

Het Kempens Erfgoedportaal is een initiatief van de drie Kempense erfgoedcellen: Kempens Karakter, k.ERF en Erfgoed Noorderkempen in samenwerking met gemeenten, vrijwilligers en met steun van de Vlaamse Overheid.

Meer info: 
Stad Herentals
Bron: 
Stad Herentals