Bibliotheek voorziet Molse basisscholen van leesvoer met ‘Boek op je koer’

woensdag, 18 november, 2020

PERSBERICHT VAN SCHEPEN VOOR CULTUUR EN BIBLIOHTEEK HILDE VALGAEREN

 

Bibliotheek voorziet Molse basisscholen van leesvoer met ‘Boek op je koer’

 

Het succesvolle ‘Boek op je stoep’ krijgt met ‘Boek op je koer’ een nieuw broertje. Met ‘Boek op je koer’ voorzien we de klassen van alle Molse basisscholen van geschikte boeken. Dit alternatief werd uitgewerkt door de tijdelijke sluiting van de bibliotheek, waarbij ook schoolbezoeken met de bus niet meer mogelijk zijn.  Leerkrachten die voor hun klas een boekenpakket wensen, dienen via www.gemeentemol.be/boekopjekoer een aanvraag in. Ofwel bezorg je ons een gedetailleerde boekenlijst, ofwel laat je weten rond welk thema of project je wilt werken. Onze bibliotheekmedewerkers maken dan een gepaste selectie. Heb je geen voorkeur? Dan stellen onze bibliotheekmedewerkers zelf een boekenpakket samen.

Met ‘Boek op je koer’ ondersteunen we onze lagere scholen zodat alle kinderen ook tijdens de bibliotheeksluiting kunnen blijven lezen. ‘Boek op je koer’ is de schoolvariant van Boek op je stoep, onze boekendienst aan huis voor alle bibliotheekleden.

 

Voorwaarden om te genieten van ‘Boek op je koer’?

·         Je bent een leerkracht in een lagere of kleuterschool in onze gemeente.

 

Hoe bestel je de boeken?

·         Elke leerkracht kan zijn keuze doorgeven via www.gemeentemol.be/boekopjekoer. Heb je graag boeken rond een bepaald thema? Of wil je een bepaald boek? Geef dit zeker door in het e-formulier.

 

Hoe zorgen we voor een coronavrije levering?

Verzamelen volgens strikt hygiënische afspraken

·         Onze bibliotheekmedewerkers zorgen voor een goede handhygiëne voordat ze jouw boeken uit het rek halen. Bovendien dragen ze op dat ogenblik handschoenen.

·         We verpakken de boeken in een nieuwe zak.

 

We leveren volgens strikte afspraken

·         We contacteren de school om te laten weten waar en wanneer de boeken geleverd worden. Als er veel scholen gebruikmaken van ‘Boek op je koer’, hanteren we de beurtrol van het busvervoer. In de week dat het bibliotheekbezoek voorzien was, proberen wij voor die klassen de boeken naar de school te brengen.

 

Wanneer levert de school de boeken weer in?

Bewaar de materialen tot onze bibliotheek terug een levering brengt. Als de bibliotheek terug open gaat, mag je ze bij het volgende bibliotheekbezoek met je klas meebrengen.

 

Meer info: bibliotheek, 014 33 07 64, bibliotheek@gemeentemol.be

 

Meer info: 
bibliotheek
014 33 07 64
Bron: 
SCHEPEN VOOR CULTUUR EN BIBLIOHTEEK HILDE VALGAEREN