Buitenschoolse kinderopvang, crèches en onthaalouders schakelen naar code oranje

woensdag, 14 oktober, 2020

De buitenschoolse kinderopvang, onthaalouders en de kindercrèches schakelen door de stijgende besmettingscijfers vanaf woensdag 14 oktober naar code oranje. Dat heeft het Vlaams agentschap Opgroeien beslist. Oranje betekent dat alle opvanginitiatieven blijven functioneren, maar dat er striktere regels gelden voor ouders en externen. Eens te meer geldt de boodschap: wanneer je kind ziek is of in verplichte thuisisolatie verblijft, het niet naar de opvang mag komen.

 

Veilig opvang bieden aan kinderen, baby’s en peuters blijft alleen houdbaar als iedereen zich strikt houdt aan de regels. Dit betekent dat ouders de leefruimtes in de kinderclubs en crèches in principe nooit betreden.

 

Wanneer dit in uitzonderlijke situaties toch nodig is, dan moet dit gebeuren met mondmaskers. Gesprekken met ouders worden bij voorkeur digitaal georganiseerd. Als dit niet kan, verloopt dit op veilige afstand. Externe personen (poetshulp, klusjesmannen, leveranciers, individuele therapeuten,…) komen niet meer in de kinderclub of de crèche wanneer de kinderen aanwezig zijn.

 

Week van de Kinderbegeleiding

Het gemeentebestuur wil alle medewerkers die zich inzetten voor kinderopvang van harte bedanken voor hun inspanningen, zeker tijdens deze Week van de Kinderbegeleider. Nu meer dan ooit verdienen ze een hart onder de riem om elke dag het beste van zichzelf te geven. Bezorg ook jij aan jouw onthaalbegeleider of onthaalouder een complimentje?

 

Meer info: 
dienst buitenschoolse kinderopvang
014 33 15 72
Bron: 
SCHEPEN VAN KINDEROPVANG LIEVE HEURCKMANS