Minister Weyts investeert € 10.410 in campus Rozenberg in Mol.

dinsdag, 8 juni, 2021

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert € 10.410,05 in campus Rozenberg van het Katholiek Secundair Onderwijs (KSOM) in Mol. “We timmeren verder aan een betere onderwijskwaliteit voor onze leerlingen”, zegt Weyts. “Die onderwijskwaliteit krikken we mee op door te investeren in onze schoolinfrastructuur.” Deze subsidie geeft Rozenberg de mogelijkheid om noodzakelijke investeringen uit te voeren en stappen te zetten naar een meer duurzame school”, zegt Schepen van Onderwijs Hilde Valgaeren (N-VA).

Deze financiële steun kunnen schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk provinciaal en vrij onderwijs) krijgen voor bouw- of verbouwingswerken. Onderwijsminister Ben Weyts trekt deze regeerperiode in totaal een half miljard euro extra uit voor schoolinfrastructuur: in totaal staat de investeringsteller voor scholenbouw op 3 miljard euro. Deze investeringsgolf komt ook Mol ten goede.

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert zo via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) € 10.410,05 in campus Rozenberg in Mol. Concreet gaat het om asbestverwijdering, herstel van buitenisolatie en plafondtegels. “Met deze subsidie kan Rozenberg weer stappen zetten naar een meer duurzame school”, zegt Schepen van Onderwijs Hilde Valgaeren (N-VA), “tegelijk wordt er ook geïnvesteerd in een veiligere school voor de leerlingen.”
“Goed nieuws voor de leerlingen en leerkrachten van alle betrokken scholen: zij krijgen nu betere schoolgebouwen”, zegt minister Weyts. “We blijven inzetten op vernieuwing en modernisering van onze schoolgebouwen in het belang van alle leerlingen en leerkrachten.”

Meer info: 
Vlaamse Regering
Bron: 
Vlaamse Regering