Minister Weyts investeert 87.450 euro in campus Sint-Lutgardis in Mol

woensdag, 6 januari, 2021

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert € 87.450 in campus Sint-Lutgardis van het Katholiek Secundair Onderwijs (KSOM) in Mol. “Corona leerde ons dat de capaciteit en de infrastructuur van onze Vlaamse scholen onmisbaar zijn om ons onderwijs vorm te geven”, zegt Weyts. “Deze subsidie geeft Sint-Lutgardis de mogelijkheid om noodzakelijke investeringen uit te voeren en stappen te zetten naar een meer duurzame school”, zegt Schepen van Onderwijs Hilde Valgaeren (N-VA).

Onderwijsminister Weyts trekt deze regeerperiode in totaal een half miljard euro extra uit voor schoolinfrastructuur. Deze financiële steun kunnen schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) krijgen voor bouw- of verbouwingswerken. In totaal investeert Weyts 3 miljard euro in scholenbouwprojecten. Deze investeringsgolf komt ook Mol ten goede.

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert zo via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) € 87.450 in campus Sint-Lutgardis van het Katholiek Secundair Onderwijs (KSOM) in Mol. Concreet gaat het om de renovatie van het dak van de praktijklokalen schilderwerk en decoratie, de overschakeling van het sanitaire water naar regenwater en brandveiligheidswerken (vernieuwing noodverlichting, aanpassingswerken verdeelkasten elektriciteit, renovatie nooddeuren). “Met deze subsidie kan Sint-Lutgardis weer stappen zetten naar een meer duurzame school”, zegt Schepen van Onderwijs Hilde Valgaeren (N-VA), “tegelijk wordt er ook geïnvesteerd in een veiligere school voor de leerlingen.”

“Goed nieuws voor de leerlingen en leerkrachten van alle betrokken scholen: zij krijgen nu betere schoolgebouwen”, zegt minister Weyts. “Kwaliteitsvol onderwijs vraagt een kwaliteitsvolle infrastructuur. We blijven dan ook inzetten op de vernieuwing en modernisering van onze schoolgebouwen in het belang van alle leerlingen en leerkrachten.”

Meer info: 
Vlaamse regering
Bron: 
Vlaamse regering