Nog vrije plaatsen voor cursussen ‘wijnen degusteren’ en ‘mandala’s tekenen’

dinsdag, 10 oktober, 2017

Pionier heeft nog vrije plaatsen voor de vijfdelige cursus ‘wijnen degusteren’ die start op woensdag 8 november van 9.30 tot 11.30 uur (12,50 euro). Ook voor de tiendelige cursus ‘mandala’s tekenen’ die start op donderdag 9 november van 9.30 tot 11.30 uur (25 euro) kan je nog inschrijven. Interesse? Inschrijven kan online via www.getouw.be of bij Pionier, Guido Gezellestraat 31 B.

 

Wijnen degusteren: Iets te weten komen over de geheimzinnige technieken om van simpel druivensap een mooie, complexe wijn te maken, kan alleen maar het ethische genot van het wijnproeven verhogen. Wanneer dan, bij het wijnproeven zelf, het degusteren dus, de wijn eerst geduldig en zorgvuldig wordt bekeken en uitgebreid aan het oordeel van de neus is onderworpen, komt uiteindelijk het ‘moment suprême’: het geconcentreerd drinken en genieten van de edelste drank die de mens ooit creëerde.

 

Wanneer: 5 lessen op woensdag van 9.30 tot 11.30 uur, eerste les op 8 november

Deelnameprijs 12,50 euro

 

Mandala’s tekenen: De mandala is een term uit de Tibetaanse kunst en het Tibetaans Boeddhisme en is het Sanskriet voor ‘cirkel’. Een mandala is een plan, kaart of geometrisch patroon dat de kosmos uitbeeldt. In deze cursus zetten we onze ideeën op papier. Het gaat om een heel precies werk waarbij nauwgezet gedefinieerde afbeeldingen worden gemaakt. We leren hoe we met eenvoudige middelen en technieken mooie mandala’s kunnen maken die we dan eventueel naar believen kunnen inkleuren.

 

Wanneer: 10 lessen op donderdag van 9.30 tot 11.30 uur, eerste les op 9 november

Deelnameprijs: 25 euro

 

Meer info: 
Pionier
014 32 27 87
Bron: 
SCHEPEN VAN CULTUUR PAUL VANHOOF