Pad langs Hooibeek tussen exit Prinsenpark en SAS 6 afgesloten vanaf 3 mei

donderdag, 29 april, 2021

Pad langs Hooibeek tussen exit Prinsenpark en SAS 6 afgesloten vanaf 3 mei

 

Vanaf maandag 3 mei tot woensdag 30 juni wordt het pad dat langs de Hooibeek loopt afgesloten vanaf de N118 exit Prinsenpark (verbindingsweg tussen Geel en Retie) tot vlak bij SAS 6 op de terreinen van NIRAS. Er wordt een bewegwijzerde omleiding voorzien voor wandelaars en fietsers. Deze omleiding bedraagt 3,2 kilometer, het dubbele van de afstand langs de Hooibeek. Het pad vormt voor joggers, wandelaars, mountainbikers,… een belangrijke recreatieve verbinding tussen het Prinsenpark en SAS 6.

 

Over een afstand van 1.600 meter wordt een 1,5 meter breed wandelpad aangelegd waarvan de bovenste laag bestaat uit een mengeling van grijze porfier, teelaarde en gewassen zeezand. Ook het korte traject vanaf de Hooibeek bij SAS 6 noordwaarts tot aan de verbindingsweg van de kade naar de Europalaan wordt afgesloten en aangelegd. Gans dit traject wordt dus een werfzone met werfverkeer.

 

Toegankelijkheid zachte recreatie verbeteren

De werken passen in de uitvoering van een goedgekeurd bosbeheerplan. Dit plan voorziet dat de toegankelijkheid voor zachte recreatie aanzienlijk verbeterd wordt. De aanleg van het wandelpad is daar een onderdeel van.

 

Omleiding wandelaars en fietsers

Voor wandelaars en fietsers wordt een omleiding voorzien die loopt langs de N118, Europalaan en haar aftakking die een verbinding vormt met de kade aan het kanaal. Vervolgens kan je langs het kanaal Bocholt-Herentals naar SAS 6. Het ganse traject is verhard en vlot fiets- en wandelbaar.

 

Meer info: 
dienst toerisme
NIRAS cAt Bergingsproject
0476 52 95 72
014 33 07 85
Bron: 
SCHEPEN VAN TOERISME HANS DE GROOF