Reserveer je plekje voor gratis openluchtfilm ‘1917’ op 3 juli aan Kristallijn

maandag, 29 juni, 2020

Cultuurcentrum ’t Getouw trakteert je op vrijdag 3 juli op de openluchtfilm ‘1917’. De filmvertoning van deze suspensevolle oorlogsfilm vindt plaats om 22 uur aan de rand van het meer in de tuin van ’t Kristallijn, Blauwe Keidreef 3. De toegang is gratis. Omwille van corona is de capaciteit beperkt en is vooraf reserveren verplicht via www.getouw.be of aan de cultuurbalie in ’t Getouw, Molenhoekstraat 2. De activiteit past in het feestprogramma ‘Vlaanderen Feest’.

Omwille van de coronamaatregelen ziet de praktische organisatie er dit jaar iets anders uit dan andere jaren. We volgen hierbij strikt de bepalingen van de sectorgids professionele kunsten:

·        Het is verplicht vooraf je plaats te reserveren. Dit kan via onze website of aan de cultuurbalie in ’t Getouw (ma-vrij van 9 tot 12 uur). De cultuurbalie is op die momenten ook telefonisch bereikbaar.

·          Reserveren doe je per bubbel van maximum 6 personen. Achteraf kan je geen personen meer toevoegen aan je contactbubbel.

·          Om de aankomst van het publiek zo goed mogelijk te spreiden, werken we met verschillende tijdssloten. Je kiest een tijdsslot bij het reserveren van je plaatsen. We verwachten je op het aangegeven uur ter plaatse.

·          We voorzien gereserveerde plaatsen per bubbel, met de nodige afstand tot andere contactbubbels.

·          Een mondmasker dragen is niet verplicht, maar wel sterk aangeraden bij bv. aankomst en vertrek.

·          Bij de film kan je een drankje bestellen. Er is hiervoor bediening aan tafel met respect voor de geldende maatregelen.

·          Omwille van de hygiëne delen we dit jaar geen fleecedekentjes uit.

·          We adviseren om niet deel te nemen aan andere culturele activiteiten in dezelfde week als deze filmvertoning.

·          Toeschouwers uit een risicogroep zijn op eigen verantwoordelijkheid van harte welkom!

·          Bij slecht weer zal de filmvertoning niet doorgaan. We voorzien geen binnenlocatie aangezien de capaciteit van onze zalen niet toelaat om iedereen een plaats te geven met inachtneming van de afstandsmaatregelen.

1917

1917, de Eerste Wereldoorlog woedt in alle hevigheid. Twee Britse soldaten krijgen de dringende opdracht een boodschap te bezorgen aan een verder afgelegen bataljon om te voorkomen dat 1.600 soldaten in een dodelijke val zullen trappen. Enkel als ze hun boodschap tijdig kunnen afleveren, kunnen de troepen zich nog terugtrekken. Het wordt een meedogenloze race tegen de tijd, een tocht door de hel, door een verwoest niemandsland.

De film 1917 van regisseur Sam Mendes (bekend van onder meer ‘American Beauty’ en ‘Skyfall’) is één grote technische krachttoer. De hele film maakt één lange ononderbroken camerabeweging, wat zorgt voor een gevoel van onaflatende dreiging. Als kijker ga je bijna letterlijk met de twee soldaten mee op tocht. Epische cinema, die zonder twijfel een groot scherm verdient. Met: Andrew Scott, Benedict Cumberbatch, Richard Madden,…

Je kan de film bekijken in de tuin van ’t Kristallijn aan de boorden van het prachtige meer. ’t Kristallijn is een sociocultureel initiatief van SIBELCO.

Meer info: 
Cultuurcentrum ’t Getouw
014 33 09 00
Bron: 
SCHEPEN VOOR CULTUUR HILDE VALGAEREN