Spoorwegovergang Statiestraat extra weekend dicht vanaf vrijdagavond 4 december

dinsdag, 1 december, 2020

PERSBERICHT VAN SCHEPEN VAN MOBILITEIT ANDREAS VERBEKE

 

Spoorwegovergang Statiestraat extra weekend dicht vanaf vrijdagavond 4 december

 

Vanaf vrijdag 4 december (22 uur) tot zondag 6 december (22 uur) gaat de spoorwegovergang in de Statiestraat nog een extra weekend volledig dicht, ook voor fietsers en voetgangers. Ook de Leenhofstraat is tijdens het weekend nog tot maandagmorgen 7 december volledig afgesloten voor het in- en uitrijden van het werfverkeer, uitgezonderd bewoners. Een omleiding is voorzien. De maatregelen zijn nodig voor vernieuwingswerken aan de overweg en het spoor door spoorwegbeheerder Infrabel. Infrabel verontschuldigt zich voor de overlast en geluidshinder en dankt de bewoners voor hun begrip.

 

Infrabel voert vernieuwingswerken uit in de stationsomgeving. Zowel de spoorwegovergang van de Statiestraat als de spoorinfrastructuur tussen de Statiestraat en Ginderbuiten worden vernieuwd. De werken zorgen mogelijk voor enige geluidshinder. Infrabel stelt alles in het werk om de hinder tot een minimum te beperken.

 

Spoorwegovergang Statiestraat extra weekend dicht

De spoorwegovergang in de Statiestraat gaat door de werken noodgedwongen nog een extra weekend dicht. De overweg zal dag en nacht afgesloten voor alle verkeer van vrijdag 4 december (22 uur) tot zondag 6 december (22 uur), ook voor fietsers en voetgangers. De extra sluiting is nodig voor het uitvoeren van een spanningsregeling van de sporen.

 

Leenhofstraat afgesloten

Ook de Leenhofstraat is voor het in- en uitrijden van het werfverkeer afgesloten van vrijdag 4 december (22 uur) tot maandag 7 december (6 uur), uitgezonderd bewoners.

 

Meer info:

·        Infrabel, 02 525 22 11, contact@infrabel.be, www.infrabel.be/nl

·        verkeersdienst, 014 33 09 81, verkeersdienst@gemeentemol.be

 

Meer info: 
&middot
Bron: 
SCHEPEN VAN MOBILITEIT ANDREAS VERBEKE