Spoorwegovergang Statiestraat sinds 16 november weer open

dinsdag, 17 november, 2020

PERSBERICHT VAN SCHEPEN VOOR MOBILITEIT ANDREAS VERBEKE

 

Spoorwegovergang Statiestraat sinds 16 november weer open

 

Sinds maandagmorgen 16 november is de spoorwegovergang in de Statiestraat weer open en is doorgaand verkeer weer mogelijk. Enkel de Leenhofstraat is nog tot maandagmorgen 7 december tijdens de weekends volledig afgesloten voor het in- en uitrijden van het werfverkeer, uitgezonderd bewoners. Een omleiding is voorzien. De maatregelen zijn nodig voor vernieuwingswerken aan de overweg en het spoor door spoorwegbeheerder Infrabel. Tijdens het weekend van 4 tot 6 december gaat de spoorwegovergang in de Statiestraat nog een extra weekend dicht. Infrabel verontschuldigt zich voor de overlast en geluidshinder en dankt de bewoners voor hun begrip.

 

Infrabel voert vernieuwingswerken uit in de stationsomgeving. Zowel de spoorwegovergang van de Statiestraat als de spoorinfrastructuur tussen de Statiestraat en Ginderbuiten worden vernieuwd. De werken zorgen mogelijk voor enige geluidshinder. Infrabel stelt alles in het werk om de hinder tot een minimum te beperken.

 

Leenhofstraat afgesloten

Voor het in- en uitrijden van het werfverkeer is de Leenhofstraat afgesloten, uitgezonderd bewoners:

·        Van vrijdag 20 november (22 uur) tot maandag 23 november (6 uur)

·        Van vrijdag 27 november (22 uur) tot maandag 30 november (6 uur)

·        Van vrijdag 4 december (22 uur) tot maandag 7 december (6 uur)

 

Spoorwegovergang Statiestraat extra weekend dicht

De spoorwegovergang in de Statiestraat gaat door de werken noodgedwongen nog een extra weekend dicht. De overweg zal dag en nacht afgesloten voor alle verkeer van vrijdag 4 december (22 uur) tot zondag 6 december (22 uur), ook voor fietsers en voetgangers. De extra sluiting is nodig voor het uitvoeren van een spanningsregeling van de sporen.

 

Meer info:

·        Infrabel, 02 525 22 11, contact@infrabel.be, www.infrabel.be/nl

·        verkeersdienst, 014 33 09 81, verkeersdienst@gemeentemol.be

 

Meer info: 
&middot
Bron: 
SCHEPEN VOOR MOBILITEIT ANDREAS VERBEKE