Tentoonstelling ‘Uitgelicht’ nog tot en met 19 juni in exporuimte ’t Getouw

woensdag, 9 juni, 2021

Nog tot en met 19 juni kan je genieten van de jaarlijkse tentoonstelling ‘Uitgelicht’ van de Academie voor Beeldende Kunsten. Deze tentoonstelling in de exporuimte van ’t Getouw (Molenhoekstraat 2) toont een selectie van werken van de laureaten van schooljaar 2019-2020. De toegang is gratis, maar door de coronamaatregelen moet je vooraf verplicht reserveren via www.abkmol.be.

Op het einde van elk schooljaar nodigt de Academie voor Beeldende Kunsten normaal een jury uit van externe professionals die de werken van de laureaten beoordelen. De werken die de jury dan selecteert, worden tentoongesteld. Door corona was er vorig schooljaar geen externe jury mogelijk. Daarom kozen we er dit jaar voor om alle studenten die afstudeerden uit de specialisatie te tonen op deze ‘Uitgelicht’ tentoonstelling.

Volgende studenten werden voor deze editie uitgelicht:

·         Keramiek: Jozef Beyls

·         Schilderkunst: Mieke Baeten, Willy Drooghmans, Yukari Kawabata, Maria Kuypers, Carine Libens, Els Theeuwen, May Van Campfort

·         Tekenkunst: Lieve Bongaerts, Yasmine Vandekerckhove

·         Textiele kunst: Sophia Van Beeck

De laureaten zullen ook zelf afwisselend aanwezig zijn.

Bezoek

Je kan de tentoonstelling gratis bezoeken met je gezinsbubbel of met je knuffelcontact. Door de coronamaatregelen moet je vooraf reserveren via www.abkmol.be

‘Uit je kot voor ons kunstaanbod! Kunst je mee?’

Na twee moeilijke academiejaren door de coronacrisis gaan onze academies het nieuwe schooljaar positief en vastberaden tegemoet. ‘Uit je kot voor ons kunstaanbod! Kunst je mee?’, zo luidt komend schooljaar de passende slagzin. Met een gevarieerd opleidingsaanbod en een enorm gemotiveerd leerkrachtenteam staan onze beide kunstenacademies met frisse moed aan de start.

Meer info: 
Bron: 
SCHEPEN VOOR ONDERWIJS HILDE VALGAEREN