Zangeres van Elvis Presley komt naar België

vrijdag, 13 januari, 2023

Allereerste wereldwijde live concert op tv, precies 50 jaar geleden
Deze maand op 14 januari, is het precies 50 jaar geleden dat voor de allereerste keer een concert wereldwijd op tv werd uitgezonden. Het was Elvis Presley die in Honolulu (Hawaii) het concert Aloha from Hawaii bracht. Dit historische concert was het eerste concert wat live via satelliet over de hele wereld werd uitgezonden. 1,5 miljard mensen hebben dit 1 uur durende concert dat jaar gezien.
Elvis was als King of Rock ’n Roll al op vele punten een voorloper en grondlegger in de muziekgeschiedenis. Zo ook weer in 1973 met het Aloha from Hawaii concert.

Aloha from Hawaii 50 years after
De Belgische Elvis fanclub ElvisMatters uit Mol, een van de toonaangevende fanclubs wereldwijd, zal op 13 en 14 januari met de show Aloha from Hawaii 50 years after stil staan bij dit historische concert. ‘Deze gebeurtenis mogen we niet onopgemerkt laten passeren’ aldus Jeroen Vanderschoot, van ElvisMatters. ‘Tijdens dit concert met dezelfde setlist als in 1973 zal de zang worden verzorgd door de Nederlandse zanger Bouke. Bouke brengt met zijn unieke stem als geen ander de songs van Elvis en is hiermee wereldwijd een van de beste Elvis vertolkers.’ Bouke was reeds meerdere malen te gast in Memphis (USA), de woonplaats van Elvis, waar hij optrad tijdens de jaarlijkse Elvis herdenking op Graceland, het landgoed van Elvis.

Special guest Estelle Brown
Tijdens de shows in België en Nederland zal Bouke naast zijn vaste band, blazers, violisten en koor deze keer worden bijgestaan door Estelle Brown van The Sweet Inspirations. Estelle Brown stond 50 jaar geleden samen met Elvis op het podium tijdens Aloha from Hawaii, maar daarnaast ook bij honderden andere concert door heel Amerika. Estelle maakte deel uit van The Sweet Inspirations, de vaste backing vocalsvan Elvis. Een van de oprichters van de groep was Dionne Warwick, die later werd vervangen door haar tante, Cissy Houston, de moeder van Whitney Houston.
Praktisch informatie
Aloha from Hawaii 50 years after is te zien op
vrijdag 13 jaunuari in Markant Theater Maashorst in Uden (NL) en
zaterdag 14 januari in Theather de Warande in Turnhout (B)

Meer info: 
Bron: 
ElvisMatters